September 22, 2010

O αντάρτης των πόλεων.


Ο αντάρτης πόλεων διαφέρει ριζικά απο τους περιθωριακούς. Οι τελευταίοι ενεργούν για το προσωπικό τους όφελος και επιτίθενται χωρίς να κάνουν διαχωρισμό μεταξύ εκμεταλλευομένου και εκμεταλλευτή. Ανάμεσα στα θύματα τους συγκαταλέγονται άνδρες και γυναίκες του λαού μας.
Το ζητούμενο μιας ομάδας πυρός είναι η αύξηση των αντάρτικων ενεργειών που φθείρει την κυβέρνηση και την υποχρεώνει σε παθητική στάση.
Η δυναμική του αντάρτικου πόλεων συνιστάται στις βίαιες συγκρούσεις με τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους ή της δικτατορίας. Σε μια τέτοια σύγκρουση η αστυνομία ή ο στρατός πλεονεκτούν απέναντι στους αντάρτες. Το παράδοξο βρίσκεται στο ότι ο αδύναμος αντάρτης πρέπει να επιτίθεται.
Ο εχθρός παρακολουθείται χωρίς να ξέρει πως κάποιος απλός πολίτης δίνει πληροφορίες στους αντάρτες.Ο στρατός και η αστυνομία είναι μισητή στον λαό για τις αδικίες και τη βιαιότητα τους και αυτό διευκολύνει τη συλλογή πληροφοριώναπο τον λαό, πράγμα που είναι δυνατόν να βλάψει τις ενέργειες των κυβερνητικών πρακτόρων.
Ο αντάρτης πόλεων δεν πρέπει ποτέ να αμελεί το καθήκον του, δηλαδή την φυσική εξόντωση των χαφιέδων και των προδοτών. Αυτή η πράξη είναι δίκαιη, αποδεκτή απο τον λαό και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της διείσδυσης χαφιέδων.
Όταν η αστυνομία περικυκλώνει σχολές εργοστάσια, χώρους συγκέντρωσης και άλλα σημεία δεν επιτρέπεται ο αντάρτης των πόλεων να αιφνιδιαστεί και να παραδοθεί.
Μπορεί ταυτόχρονα να γίνονται ενέργειες σαμποτάζ σε διάφορα σημεία ώστε να διαταράσσεται η καθημερινότητα της ζωής, κι έτσι να δημιουργούνται πολλά μέτωπα που είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσει ο εχθρός.
Η δύναμη μας βασίζεται στην απόφασιστικότητα μας και στην τόλμη μας και πολλαπλασιάζεται απο την κατοχή όπλων. Ο κίνδυνος της σύλληψης και καταδίκης σε πολλά χρόνια φυλάκιση είναι κάτι συνηθισμένο στον καθημερινό αγώνα ενάντια στον εχθρό. Η φυλακή όμως δεν αποτελεί το τέλος του επαναστατικού αγώνα του αντάρτη, αλλά εμπλουτίζει την εμπειρία του που οφείλει να χρησιμοποιεί ακόμη και πίσω απο τα κάγκελα της φυλακής.
Η εξέγερση του αντάρτη των πόλεων και η διαρκής συμμετοχή στα προβλήματα του λαού, είναι τα καλύτερα μέσα για να κερδίσει την υποστήριξη του.
Φεύγοντας έξω απο την πόλη και κερδίζοντας την υποστήριξη του λαού, θα κατορθώσουμε να αυξήσουμε την δύναμη του αντάρτικου στην επαρχία και να οργανώσουμε με κάθε λεπτομέρεια την υποδομή του, την στιγμή που στις πόλεις θα συνεχίζεται η εξέγερση.

<< αποσπάσματα απο το βιβλίο του Κάρλος Μαριγκέλλα

"Το εγχειρίδιο του αντάρτη πόλεων" >>