September 23, 2010

Aπο την ΑΘήνα μέχρι την Κοπεγχάγη κάτω τα ξερά σας απο τις καταλήψεις .


Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση που είχε καλεστεί στην Κοπεγχάγη με σκοπό να κατευθυνθεί προς το κτίριο που ανήκει στον δήμο για να καταληφθεί και να λειτουργήσει σαν ενα νέο σπίτι νεολαίας.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν πάνω απο 4.000 αλληλέγγυους στους καταληψίες, αρκετοί απο τους οποίους έφτασαν στην Κοπεγχάγη απο όλες τις χώρες της Ευρώπης για να σταθούν αλληλέγγυη σε αυτήν την προσπάθεια.

Λίγο πριν το κτίριο η αστυνομία της Κοπεγχάγης έπνιξε στα δακρυγόνα και στα χημικά την διαδήλωση για να τους εμποδίσει να προσσεγίσουνε το μέρος. Οι διαδηλωτές ανασυντάσσονται σε ομάδες και προσπαθούν να προσεγγίσουν απο διαφορετικές πλευρές το οίκημα.
Μετά απο μάχες σώμα με σώμα στους γύρω δρόμους μια ομάδα 200 διαδηλωτών καταφέρνει να εισβάλλει στο κτίριο το οποίο και καταλαμβάνει μες την βοήθεια άλλων 700 που παραμένουν στους γύρω δρόμους με σκοπό να αποτρέψουν νέα επέμβαση της αστυνομίας.
Η καταστολή της αστυνομίας και οι συγκρούσεις είναι οι σφοδρότερες που έγιναν ποτέ στην Κοπεγχάγη, πολύ σκληρότερες και απο τις περυσινές όταν είχε εκκενωθεί η κατάληψη ungdomshuset όταν για μέρες η πόλη είχε μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων.
Οι συλλήψεις – που ανακοινώνονται- χτές βράδυ φτάνουν στις 436 , μεταξύ των οποίων δεκάδες αλληλέγγυοι απο Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Τουρκία, Ολλανδία και Πολωνία.
Οι περισσότεροι απο τους συλληφθέντες αφήνονται ελέυθεροι με ανοιχτό το ενδεχόμενο των διώξεων ενώ με νέα επιχείρηση της αστυνομίας – στην οποία η βιαιότητα για άλλη μια φορά πρωταγωνίστησε- στην ταράτσα του οικήματος η κατάληψη ξαναεκκενώνεται.
Η αστυνομία εξαπολεί ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ άμεσα αλληλέγγυοι απο το Όσλο και το Αμβούργο διοργανώνουν κινήσεις αλληλεγγύης.


Στην νέα επίθεση απέναντι στους νεολαίους της Κοπεγχάγης και όχι μόνο, η απάντηση θα δωθεί απο όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου…….