September 23, 2010

Για τη χθεσινή απόβαση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Για άλλη μια φορά τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ με τις ευλογίες των πολυεθνικών και των αφεντικών έδρασαν χτες το απόγευμα στα Εξάρχεια. Στη προγραμματισμένη διαμαρτυρία για την παράνομη και καρκινογόνα κεραία της πολυεθνικής Wind, οι υπέυθυνοι της οποίας ξαναεγκατέστησαν στα μέσα του Αυγούστου την χωρίς άδεια κεραία τους στην περιοχή των Εξαρχείων, έκαναν την εμφάνιση τους προστατεύοντας την κεραία απο την οργή των κατοίκων και όσων αλληλέγγυων βρέθηκαν εκεί εχτές το απόγευμα.
Στις επίμονες ερωτήσεις των συγκεντρωμένων για να δούν την άδεια της κεραίας οι “λαλίστατοι” προστάτες της τάξης μουγκάθηκαν…
Η αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου εκφράστηκε με την πορεία στις γειτονιές των Εξαρχείων, όπου ενημερωνόταν ο κόσμος της περιοχής για την ύπαρξη του εν λόγω καρκινώματος.
Με την απαίτηση του κόσμου να απομακρυνθούν οι πραίτωρες απο τον χώρο της κεραίας, οπού δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης, εκτός απο την διασφάλιση των συμφερόντων των αφεντικάνων, πράγμα στο οποίο η αστυνομία ειδικεύεται, ξεσπόυν διαμαρτυρίες και ένταση μεταξύ του κόσμου και των πάνοπλων ροπαλοφόρων ( οι οποίοι είχαν εξοπλιστεί ακόμα και με φυσούνες για να αντιμετωπίσουν μια διαμαρτυρία όπου συμμετείχαν ακόμα και οικογένειες,παιδιά και ηλικιωμένοι ). Οι άγγελοι της τάξης έπραξαν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν δημιουργώντας αψιμαχίες και ένταση με αποτέλεσμα να δεχτούν μερικά γιαούρτια και αυγά απο όμαδα διαδηλωτών. Η ευκαιρία για αυτούς είχε δωθεί και με άψογους σχηματισμούς επιτίθονται σπάζοντας τον κόσμο στα 2, χτυπώντας όποιον βρισκόταν αδιάκριτα μπροστά τους, ποδοπατώντας 8χρονα παιδιά και τραυματίζοντας τα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το ένα μέρος της πορείας να ανασυνταχθεί στα στενά των Εξαρχείων και να προσπαθήσει να ξαναπροσεγγίσει τον χώρο της συγκέντρωσης. Με οδομαχίες , οδοφράγματα να στήνονται και με νέα επίθεση των ΜΑΤ κατά των κατοίκων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν απο το παραλήρημα της αστυνομίας, πετώντας ασφυξιογόνα μέσα σε γειτονιές και σε ανθρώπους που αντιστέκονται στα κέρδη των πολυεθνικών, η συγκέντρωση διαλύθηκε με τους πραίτωρες να αναπτύσσονται σε όλη την γύρω περιοχή.

Το μήνυμα το χθεσινό των κατασταλτικών δυνάμεων ήταν σαφέστατο!
Θα προστατέψουν πάση θυσία τον πολυεθνικό καρκίνο που έχουνε σπείρει στις γειτονιές μας!

Η απάντηση η δική μας θα δωθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 19.30 στην Καλλιδρομίου και Πλαπούτα…
Εκει θα πάρουν αυτό που τους αξίζει !!

Bάλτε τις κεραίες μέσα στη Βουλή – Να πάθουνε καρκίνο οι πολιτικοί