September 22, 2010

Λευτεριά στον Β.Στεργίου και σε όλους τους ομήρους του κράτους.

” O μηχανισμός της ΕΔΑ σκύλιαζε στη θέα αυτών των νέων με τα μαντήλια στα πρόσωπα.Τους αποκαλούσε κουκουλοφόρους, θέλοντας να τους παρομοιάσει με τους κουκουλοφόρους της κατοχής. Ωστόσο, παρά τις συκοφαντίες αυτές, τα πρόσωπα με τα μαντήλια γίνονταν διαρκώς περισσότερα….”


Στις 08/03 κατά την διάρκεια της πανελλαδικής πορείας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεσπούν άγριες συγκρούσεις στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής.Πέτρες,φωτοβολίδες και μολότωφ καθηλώνουν για πολλή ώρα τα ΜΑΤ που δέχονται την οργή ενός κόσμου που έξω απο τις κομματικές πρακτικές, σπάνε τις “γραμμές” και στέκονται με αξιοπρέπεια,επιλέγοντας συνολικότερα τον δρόμο της σύγκρουσης. Μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχε στις συγκρούσεις με τους ένστολους δολοφόνους του κράτους, και ακόμη μεγαλύτερος αυτός των ανθρώπων που, ενώ ενδεχομένως δε συγκρούονταν οι ίδιοι, με τον έναν ή άλλον τρόπο στήριζαν έμπρακτα τους συγκρουόμενους.Οι συγκρούσεις μπροστά στη Βουλή, πέρα απο την συμβολική σημασία τους, έδειξαν και στην πράξη και τον αυξανόμενο βαθμό της συνειδητής και αυθόρμητης ανατρεπτικότητας που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών.

Λίγο αργότερα και αφού είχαν τελειώσει οι συγκρούσεις, τα ΜΑΤ επιτίθενται, περικυκλώνουν και αρχίζουν να συλλαμβάνουν διαδηλωτές απο το πρώτο μπλοκ που ξεκινά για τα Προπύλαια.Άναμεσα τους είναι και ο αναρχικός σύντροφος Βασίλης Στεργίου, ο οποίος με την κατάθεση του μπάτσου Αριστοκλή Σταθάκη, προφυλακίζεται, κατηγορούμενος για 4 κακουργήματα και αρκετά πλημμελήματα, ενώ 60 ακόμη διαδηλωτές σέρνονται στα δικαστήρια με ελαφρύτερες κατηγορίες,πολλοί απο αυτούς ακόμα τραυματίες απο τους μπάτσους.

Η προφυλάκιση του Βασίλη δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού είναι γνωστός στους διώκτες του απο τη συνεχή παρουσία και δράση του απο την συνεχή παρουσία και δράση του στους κοινωνικούς αγώνες και είναι ένας απο τους 504 συλληφθέντες του Πολυτεχνείου ’95.
Η προφυλάκιση του Βασίλη είναι διατεταγμένη και προαναγγελθείσα, απο την ενορχηστρωμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει η Δημοκρατία μέσω των ΜΜΕ και των κατασταλτικών μηχανισμών σε ολόκληρο τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η προφυλάκιση του Βασίλη είναι μια απάντηση στην όξυνση του κοινωνικού πολέμου που επιβεβαιώνεται μέσα απο τους δεκάδες αιχμαλώτους, τραυματίες και νεκρούς σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη, μακριά απο διαύλους συνδιαλλαγής και θυματοποίησης. Η απελευθέρωση του είναι στα χέρια μας.

Ας είναι σίγουροι οι εχθροί μας ότι τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα…..

“…ΜΕ ΒΙΑ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΒΙΑ, Ο ΠΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΝΟ…”

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κείμενο που μοιράστηκε στην πορεία αλληλεγγύης
στον Βασίλη Στεργίου στις 24-05


αναρχική παρέμβαση 2007