September 22, 2010

Αμέριστη αλληλεγγύη στον Γ.Δημητράκη Δίκη 06-07

Με αφορμή την επερχόμενη δίκη του συντρόφου Γιάννη Δημητράκη σκέφτηκα πως θα ήτανε καλό να καταγράψουμε κάποια πράγματα για την υπόθεση του συντρόφου Γιάννη, ομήρου στα χέρια του κράτους απο τις 16-01-07.

Ο Γιάννης Δημητράκης είναι σίγουρα ένας σύντροφος που η δράση του τόσο πριν την προφυλάκιση του,όσο και μετά απο αυτήν έχει φέρει πολλές φορές το κράτος και τους μηχανισμούς του, μαζί με όλα τα τσιράκια που το περιβάλλουν σε δύσκολη θέση και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την υπόθεση του είναι η έκφραση αμέριστης συμπαράστασης απο εμάς, τους συναγωνιστές του στον δρόμο! Ο Γιάννης συλλαμβάνεται μετά απο ένοπλη συμπλοκή που ακολούθησε την ένοπλη ληστεία στην Εθνική τράπεζα στις 16 Ιανουαρίου 2006. Η εικόνα του συντρόφου, αιμόφυρτου, με τα χέρια πισθάγκωνα απο τις χειροπέδες, παρατημένου χωρίς ιατρική βοήθεια ενω αιμμοραγεί στη μέση του δρόμου ώς λάφυρο νίκης της αστυνομίας απέναντι στους “ληστές με τα μαύρα”, εν μέσω χλευασμού και “κλωτσιών αφοπλισμού” απο τα κρατικά φερέφωνα, γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα “ανεξάρτητα” ΜΜΕ της χώρας.
Ο Γιάννης μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου δέχεται τις πρώτες επισκέψεις απο ανακριτές, Διώτηδες και λοιπούς βασανιστές, εν μέσω απειλών για την υγεία του και με ανακριτικές διαθέσεις παρ’ ‘οτι ο Γιάννης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση στην υγεία του. Η άρνηση του να μιλήσει και να προδώσει όσους ήταν μαζί του, παρά τις “δελεαστικές” προτάσεις του Διώτη στον Δημητράκη, είναι αυτή που αλλάζει τις συνθήκες διαβίωσης του απο εκείνη τη μέρα και μετά, αφού έγινε έρμαιο στους σουλατσαδόρους των νοσοκομέιων με τα αυτόματα στα χέρια.Μετά απο εν κρυπτώ μεταφορές του στον Κορυδαλλό, δέσιμο χεριών με ιμάντες στο κρεβάτι για το φόβο της αυτοκτονίας(!!!), η δικογραφία του διογκώνεται – τι παράξενο- και ο Γιάννης μαζί με την ΟΛΗ παραπληροφόρηση απο τα ΜΜΕ γύρω απο αυτόν αλλά και άλλα άτομα απο τον χώρο των αναρχικών με τους οποίους έχει φιλικές σχέσεις (βλ.Σίμο Σεισίδη κτλ), βρίσκεται αντιμέτωπος με 7 ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονίας,ξέπλυμα χρήματος “που προορίζοταν για τον χώρο”, αντιτρομοκρατικοί νόμοι κτλ.
Ο σύτροφος αναπτύσσει δράση ΚΑΙ μέσα στα κελιά της δημοκρατίας τους, στον Κορυδαλλό καταφέρνει και έχει επικοινωνία με τους άλλους 3 συντρόφους που βρίσκονται την ίδια περίοδο προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό,Νίκος Κουνταρδάς( για την υπόθεση Πολυζωγόπουλου), Γιώργος Καλαϊτζίδης( υπόθεση με τις ασπίδες), Παναγιώτης Ασπιώτης (υπόθεση με τις ασπίδες) και συμμετέχει σε διαμαρτυρίες και σε στάσεις κρατουμένων και δέχεται μαζί με τους υπόλοιπυς συντρόφους απειλές και “ισοπεδώσεις” και ξαφνικους “ελεγχους” στο κελί του.
Στις φυλακές της Νεάπολης στην Κρήτη όπου μεταφέρεται, συνεχίζει να έχει αναρχικη δράση και να ασχολείται με τα ζητήματα των κρατουμένων. Η Κρήτη δεν αποτρέπει τους συντρόφους να του εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με πορείες στις φυλακές.Στις 19 Ιανουαρίου 2007 απο τις φυλακές του Μαλανδρίνου πια – προφυλακισμένος χωρίς δίκη σε φυλακές υψίστης ασφαλείας – ξεκινά αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης για την απεργία πείνας και το οριακό σημείο που έχει περιέλθει η υγεία των απεργών πείνας Τ.Ζαντορόζνι και Γ.Κυριακόπουλου, για την υποτιθέμενη «συμμετοχή» τους στα επεισόδεια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του Ε.Κ.Φ. στις 6 Μάη.
Το κράτος υπολογίζει πολύ τον Δημητράκη σαν αντίπαλο, είναι ακόμα νωπή η δήλωση Πολύδωρα πως το indymedia (χαρακτηριστικη προφορα του πραίτωρα) είναι σαιτ που μπαίνουν άτομα που στηρίζουν ποινικούς εγκληματίες όπως ο Δημητράκης.
Στις 23-04 ξεσπά εξέγερση στις φυλακές του Μαλανδρίνου, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του συντρόφου απο δεσμοφύλακες η οπία εξαπλώνεται σε πολλές φυλακές της χώρας και φέρνει ξανά στην επιφάνεια το τι συμβαίνει μέσα στις φυλακές. Ο Δημητράκης και με συνεντεύξεις σε εφημερίδες μιλά για την κατάσταση που βιώνουν οι κρατούμενοι στις φυλακές προσπαθώντας να βγάλει στο προσκήνιο γεγονότα που όλοι ξέρουν και όλοι αποκρύπτουν.
Για όλα αυτά, σκεπτόμενοι την στάση του Γιάννη,την παραδοχή του πως είναι αναρχικός απο την πρώτη στιγμή, για την πεισματικη άρνηση του να μιλήσει σε οποιονδήποτε για την υπόθεση, για την στάση του και την δράση του μέσα στις φυλακές, για τις αλληλέγγυες κινήσεις του σε άλλους αναρχικούς και στην ΑΜΕΣΗ συμμετοχή του στις αλυσιδωτές εξεγέρσεις των φυλακών ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.

υγ. Ολα τα παραπάνω είναι μια συνοπτίκη παρουσίαση της δράσης του Γ. Δημητράκη απο τη στιγμή που συνελήφθη μεχρι και σήμερα, έτσι ώστε να ενημερωθούν όσοι δεν ξέρουν κάποια πράγματα για αυτόν, και για να θυμόμαστε οσοι τα ξέρουμε εν ‘ οψη της επερχόμενης δίκης του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.