September 23, 2010

Ανακοίνωση της κατάληψης ΛΚ37 για το Δήμο Αθηναίων


Σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτώβρη, κατά τις 2 μ.μ., τετραμελές συνεργείο του Δήμου Αθηναίων ήρθε στο κτίριο της κατάληψης επί της οδού Λέλας Καραγιάννη 37 και Δροσοπούλου και έκοψε τα λουκέτα από τις σιδερένιες αυλόπορτες, αντικαθιστώντας τα με δικά του.

Καταληψίες, ειδοποιημένοι από περίοικους, έσπευσαν, έκοψαν τα λουκέτα που είχε τοποθετήσει το συνεργείο του Δήμου και τα αντικατέστησαν.

Αυτή η ακατανόητη πράξη του Δήμου έχει προφανώς να κάνει με χτεσινό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” που αφορά το δημοτικής ιδιοκτησίας σπίτι της γνωστής αντιστασιακής στα χρόνια της Κατοχής, Λέλας Καραγιάννη, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Λ. Καραγιάννη 1.

Είναι προφανές ότι οι βλάκες του Δήμου δεν γνωρίζουν καν ότι το κατειλημμένο κτίριο στη Λέλας Καραγιάννη 37, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου, και το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, το οποίο ανήκει στο Δήμο, είναι δύο διαφορετικά κτίρια. Κατά συνέπεια, δεν έχουν καμιά δουλειά να έρχονται να κόβουν τα λουκέτα της κατάληψης, και καλά θα κάνουν να μην το επαναλάβουν.

Το κτίριο της Λ.Καραγιάννη 37 δεν είναι εγκαταλειμμένο, είναι κατειλημμένο. Και ευχόμαστε να καταληφθεί επίσης και το, ούτως ή άλλως, εγκαταλελειμμένο σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, και να χρησιμοποιηθεί και αυτό ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ζωής και αντίστασης στη σύγχρονη Κατοχή.

καταληψίες από την Λέλας Καραγιάννη 37