September 22, 2010

Σε όλες τις βιομηχανίες τα αφεντικά χτυπούν σκληρά τους εργάτες, σε όλες τις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι πρέπει να εξαπολύσουν την γενικευμένη ταξική τους αντεπίθεση, μ'άλλα λόγια ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Όχι λοιπον! Δεν πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια! Τα αφεντικά που μας διευθύνουν δεν στεναχωριούνται για τις απολύσεις, για την καταπίεση που ασκούν σε βάρος μας. Το ίδιο κι οι εργάτες δεν πρέπει να διστάζουν να απαλλοτροιώσουν τ'αφεντικά και να καταργήσουν τη μισθολογική εκμετάλλευση. Η γενική απεργία, προετοιμαζόμενη απο τις γενικές συνελεύσεις και με τον συντονισμό της απ'αυτές σε ομοσπονδιακό επίπεδο, είναι δυνατή απο σήμερα και πρέπει αναγκαστικά να προκαλέσει το ξέσπασμα μιας επαναστατικής διαδικασίας. Οι εργάτες πρέπει να αναλάβουν τη διαχείρηση και την απαλλοτροίωση, με την κατάληψη των τόπων δουλειάς και με το νέο ξεκίνημα της παραγωγής για δικό τους πιά λογαριασμό, να ανοίξουν τον δρόμο στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Δημιουργώντας αναρχικές ομάδες και ιδιαίτερα ομάδες της F.A, μέσα στις επιχειρήσεις, οι αγωνιστές προσφέρουν στον εαυτό τους τα μέσα ν' αγωνιστούν αποτελεσματικά διατηρώντας ταυτόχρονα την πολιτική αυτονομία τους. Αν όμως αυτή η ενίσχυση της οργάνωσης είναι αναγκαία, δεν είναι αρκετή απο μόνη της, πρέπει να απηχεί τη θέληση των χιλιάδων ριζοσπαστικοποιημένων εργαζομένων, που έχουν απογοητευθεί απο το συνδικαλιστικό ρεφορμισμό, ή ακόμα και αποκλεισθεί απο αυτόν. Λόγω αυτών των συνδικαλιστικών αποκλεισμών που γίνονται όλο και πιο πολυάριθμοι σε συνδιασμο με την θέληση όλο και περισσότερων εργατών που επιθυμούν να ομαδοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο, η οικοδόμηση ενός μαζικού αναρχικού κινήματος, έχει γίνει μια απαράβλεπτη αναγκαιότητα.

Οι αναρχικοί εργάτες πρέπει να δώσουν τα χέρια και να δημιουργήσουν τα μέσα για να αγωνιστούν. Ο τρόπος της οργάνωσης τους αφορά τους ίδιους τους εργάτες και βαρύνει όλους μας το χρέος να καταλήξουμε σε πρακτικές συμφωνίες. Μέσα σ'αυτές τις συνθήκες, οι αναρχικοί επαναστάτες αγωνιστές καλούνται να μείνουν όρθιοι στις επάλξεις. Το έπαθλο είναι σημαντικό και αποφασιστικό!

Το κείμενο ανήκει στην ελευθεριακή ομαδα της αναρχικής ομοσπονδίας
και δημοσιεύθηκε στο βιβλίο "αναρχικοί και εκλογες"