September 23, 2010

Εξέγερση στις Φυλακές Αλικαρνασσού



Η οργή ξεχειλίζει και πάλι στα κελιά της δημοκρατίας.
Οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και σωφρονισμού οδήγησαν τους κρατουμένους σε άλλη μια εξέγερση στην Αλικαρνασσό.
Χτες βράδυ οι σωφρονιστές του Παπαληγούρα επέβαλλαν ιατρικό έλεγχο απο χειρούργο για να διαπιστώσουν μεταφορά ναρκωτικών στις φυλακές. Ο κρατούμενος που δεν δέχτηκε να εξεταστεί αν είχε τοποθετήσει ναρκωτικά στο πεπτικό του σύστημα, είχε τη γνωστή κατάληξη…
Το πειθαρχείο..Το μέρος όπου οι θεάρεστοι άγγελοι της δικαιοσύνης επιτελούν το έργο τους, πάντα με συγχορδίες σωφρονιστικών γκλόμπ! Οι κρατούμενοι αντέδρασαν άμεσα και προχώρησαν σε εξέγερση, δημιουργώντας φράγματα τους χώρους της φυλακής και εξοπλιζόμενοι με καύσιμα και άλλα αντικείμενα που θα τους φανούν χρήσιμα, τόσο σε πιθανή εισβολή των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ, αλλά και στις διαπραγματεύσεις.
Με κύριο αίτημα τους την ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ 450 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ που συμμετείχαν στις εξεγερτικές δράσεις σε όλες τις φυλακές στην χώρα, πριν λίγους μήνες!
Διμοιρίες που έσπευσαν να καταστείλλουν με τις γνωστές μεθόδους τους την εξέγερση, δέχτηκαν την οργισμένη απάντηση των κρατουμένων απο την ταράτσα του κτιρίου των φυλακών που με πέτρες και μπουκάλια, απέτρεψαν άλλη μια αιματηρή εισβολή των έμμισθων δολοφόνων στο κατάστημα της Αλικαρνασσού.
Νωρίς σήμερα ομάδες των ΕΚΑΜ μεταφέρθηκαν προς το σημείο των φυλακών αλλά η ετοιμότητα που δείχνουν οι κρατούμενοι και η διάθεση για σύγκρουση με τις κατασταλτικές δυνάμεις σε συνδιασμό με την μηχανοκίνητη πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών συντρόφων που έσπευσαν σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης, απέτρεψαν την εισβολή των “πραιτώρων” του Παπαληγούρα.


Να αρθούν οι ποινικές κυρώσεις των 450 εξεγερμένων των φυλακών
Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά