November 24, 2010

Η ιστορία του "σκληρού" Αλβανού τρομοκράτη και η "κάθαρση" που μεθοδεύεται...

Είναι γνωστό ότι κάθε κατασταλτική μεθόδευση συναντάει εμπόδια στις στοχεύσεις της εφ’ όσον δεν συνοδεύεται από την κατάλληλη στήριξη από τα ΜΜΕ. Η ένταση της καταστολής και τα χαρακτηριστικά της δεν διαμορφώνονται την τελευταία «στιγμή», που εκδηλώνεται αυτή με άμεσο και ορατό τρόπο.

Οι προτροπές για το προχώρημα ή την όξυνση της καταστολής άλλοτε είναι άμεσες και άλλοτε έμμεσες και καλυμμένες. Στην δεύτερη περίπτωση καλλιεργείται υπομονετικά το κατάλληλο κλίμα, ώστε να υπάρξει, έστω σε κάποιο βαθμό, κοινωνική συναίνεση για την κατασταλτική μεθόδευση, που θα επακολουθήσει.

Ας δούμε, όμως, ορισμένα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα.

«Ο Νταμιάνο Μπολάνο είναι 23 ετών, κάτοικος Χαλανδρίου, αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στην «γιάφκα» στο Χαλάνδρι. Από το σπίτι του έφυγε στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και σύμφωνα με πληροφορίες έχει τον πρώτο λόγο σε στέκι αναρχικών», διαβάζουμε στην ιστοσελιδαStar.gr. Και αφού έχει τον πρώτο σίγουρα θα έχει και τον τελευταίο, αυτός ο περιβόητος αλβανός «τρομοκράτης»... Τώρα πιο είναι αυτό το «στέκι αναρχικών» δεν μας πληροφορεί ο «καλός» μας συντάκτης, αφού δεν του χρειάζεται και να αποδείξει τα ξεράσματα που συμφώνησε να «διαρρέει».

Στην ίδια γραμμή προχωρούν και άλλα δημοσιεύματα.

«Ο 23χρονος Νταμιάνο Μπολάνο θεωρείται από τα πιο δραστήρια πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο. Παλαιότερα διέμενε στο Χαλάνδρι, κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η φερόμενη ως γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Από τον Σεπτέμβριο του 2009 έχει εξαφανιστεί και οι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι είχε μεταβεί και αυτός στην Αλβανία μαζί με έναν από τους αδελφούς Νικολόπουλους. Από αναλύσεις βίντεο καμερών υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχε σε πρόσφατες επιθέσεις της οργάνωσης. Ακόμη έχει ερευνηθεί διεξοδικά αν μεσολαβούσε για τη μεταφορά όπλων από την Αλβανία σε μέλη ενόπλων οργανώσεων, χωρίς όμως να αποδειχθεί οτιδήποτε σε βάρος του (3-11-2010 Το Βήμα).

Ο καταζητούμενος, λοιπόν, 23χρονος περιγράφεται, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, (ΕΔΩ και το σχετικό λινκ) ως ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τώρα με τι τρόπο έβγαλε το συμπέρασμα αυτό ο συντάκτης δεν μας το αποκαλύπτει. Και δεν του χρειάζεται βέβαια, να αποδείξει την «αξιοσύνη» του αλβανού «τρομοκράτη», αφού στόχος είναι να βοηθήσει στην κατασκευή της εικόνας ενός δραστήριου και άρα επικίνδυνου «τρομοκράτη», που μάλιστα ήταν «υπεύθυνος» για την μεταφορά όπλων και όλα αυτά στην ηλικία των 23 ετών. Φαντάσου, σου λέει, να μεγαλώσει λίγο ακόμα τι θα κάνει. Αεροπειρατείες, απαγωγές, επαφές με την Αλ Κάιντα χωρίς αμφιβολία… Τύφλα να έχει δηλαδή ο Κάρλος, το Τσακάλι.

Και συνεχίζουμε.

«Όπως αποκάλυψε ανώτατος αξιωματικός μιλώντας χθες στην «Κ», «διαβιβάσαμε τις σχετικές πληροφορίες στις αλβανικές αρχές, ωστόσο, οι έρευνες για τον εντοπισμό του στην περιοχή της Χιμάρας δεν είχαν αποτέλεσμα». Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται μάλιστα ένορκη κατάθεση αστυνομικού, από το περιεχόμενο της οποίας βεβαιώνεται η παρουσία του 23χρονου στην Αλβανία. Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην «Κ», αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για άκρως απόρρητη πληροφορία που διαβιβάστηκε με άκρα μυστικότητα στις διωκτικές αρχές της Γείτονος. Μάλιστα, απαντώντας στην κριτική όσων υποστηρίζουν ότι η Αντιτρομοκρατική δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή για τον εντοπισμό των ασύλληπτων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αξιωματικοί της υπηρεσίας σχολιάζουν ότι «οι έρευνες στην Αλβανία αποδεικνύουν ότι ουδέποτε σταματήσαμε να ασχολούμαστε με την υπόθεση».

Εδώ κάπου το μαρτύρησε το «μυστικό» ο απρόσεκτος συντάκτης, αφού παραδέχεται ότι εκτός των άλλων στόχος των σχετικών δημοσιευμάτων είναι να αποδειχθεί ότι οι «έρευνες» στην Αλβανία αποδεικνύουν την υπηρεσιακή συνέπεια των αρμόδιων υπηρεσιών. Και για να πειστούμε οι άπιστοι, μαθαίνουμε, προς μεγάλη μας τιμή, και τις «άκρως απόρρητες έρευνες».

Να και πως προχωράει το σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής της 9-11-2010:

«Το γεγονός ότι ο 23χρονος τελικά δεν εντοπίστηκε στη Χιμάρα, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο Μπολάνο επέστρεψε έπειτα από άγνωστο χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη, αναφέρουν ότι ο 23χρονος δεν είχε μεταβεί μόνος του στην Αλβανία, αλλά συνοδευόμενος από έναν ακόμα καταζητούμενο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων». Ο 23χρονος δεν έχει συγγενείς στη Χιμάρα (οι γονείς του μένουν στο Χαλάνδρι) και ως εκ τούτου τα κίνητρα του ταξιδιού του εκεί αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο 23χρονος να ταξίδεψε την άνοιξη στην Αλβανία προκειμένου να προχωρήσει στην προμήθεια όπλων ή και εκρηκτικών και κατόπιν να επέστρεψε στην Αθήνα».

Ο τρομερός και φοβερός φαντομάς αλβανός «τρομοκράτης» κάνει να τρέμουν ακόμη και οι διώκτες του, αφού τα «σφραγισμένα» τους χείλη με δυσκολία δίνουν κάποια «ανεπίσημη» πληροφορία στα πρόθυμα παπαγαλάκια των εφημερίδων. Ανατρίχιασε και ο Ζεράρ ντε Βιλιέ.

Όσο βέβαια για τις «ανεπίσημες» παπαρολογίες των εφημερίδων, εύκολα μπορούν να διαψευστούν αν χρειαστεί από τις «επίσημες» αρχές, αφού δεν θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες επίσημες ανακοινώσεις.

Για να πάμε τώρα και στο ζουμί της ιστορίας ξεκινώντας από εθνικιστική ιστοσελίδα.

«Στο πρόσωπο του 23χρονου Αλβανού Νταμιάνο Μπολάνο φαίνεται όλη η «ανεκτικότητα» και ο «σεβασμός» στους λαθροσαβούρες, που κάποιοι ελαφρά την καρδία βαφτίζοντας μας «ρατσιστές», ζητούν να αποδεχθούμε Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος «αναξιοπαθούντας» θεωρείται από τα πιο δραστήρια πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο». (Πλουσιόπαιδα που γαλουχήθηκαν από το σύστημα της πολιτικοκοινωνικής σαβούρας που κυβερνά και λαθρομετανάστες που τρομοκρατούν και ρεζιλεύουν την χώρα, Protesilaos.blogspot.com).

Και αν νομίζουν κάποιοι ότι η ιδιαίτερη ρατσιστική στοχοποίηση του «αλβανού τρομοκράτη» γίνεται μόνο από τα «αυγά του φιδιού», απλά λαθεύει. Βέβαια η ιδιότητα του ομογενούς που έχει αναγνωριστεί στον Δαμιανό Μπολάνο, άλλοτε και κατά το δοκούν προβάλλεται δεόντως.

«Στην πλειονότητά τους είναι μέλη μεσοαστικών οικογενειών της Αθήνας, κυρίως των βορείων προαστίων, σπουδάζουν σε πανεπιστημιακές σχολές και εκπλήσσουν με την εμπλοκή τους σε τρομοκρατική οργάνωση με ιδιαίτερη προτίμηση σε εμπρηστικές και βομβιστικές ενέργειες […]ΕΙΝΑΙ (ο Νταμιάνο Μπολάνο) ο μόνος που το προφίλ του δεν ταιριάζει με το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον των υπολοίπων δραστών. Γεννήθηκε το 1987 στην Αλβανία. Συγγενικό του πρόσωπο είχε δραστηριοποιηθεί σε αντιεξουσιαστικό στέκι των Εξαρχείων που είχε δημιουργήσει 65χρονος δραστήριος αναρχικός […] Διερευνάται αν ο 23χρονος αλβανός αντιεξουσιαστής είχε μεσολαβήσει για τη μεταφορά όπλων από τη γειτονική χώρα προς εγχώριες ένοπλες οργανώσεις (7-11-2010 Βήμα).

Αλβανός, «τρομοκράτης» και με «προφίλ που δεν ταιριάζει με το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον» των άλλων «τρομοκρατών». Ποιο τέλος λοιπόν του αξίζει… Τα σχετικά δημοσιεύματα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για τους σχεδιασμούς των διωκτικών αρχών ή τουλάχιστον για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την ορολογία τους για ένα πιθανό σενάριο που εξετάζουν και προωθούν κάποιες μερίδες ένθερμες όπως έχει αποδείξει και το παρελθόν με τέτοιου είδους «ξεκαθαρίσματα».

Και όπως πάντα το «σενάριο» αυτό απαιτεί την απομόνωση του «στόχου», την κατασκευή ενός μύθου, την κοινωνική αποδοχή ότι «δεν γινόταν αλλιώς», αφού αποτελούσε «ένα δημόσιο κίνδυνο», «μια απειλή για την ασφάλεια όλων», αφού ο «σκληρός και αμετάπειστος τρομοκράτης» δεν παραστράτησε όπως υπονοείται ότι έκαναν τα «πλουσιόπαιδα που γαλουχήθηκαν από το σύστημα της κοινωνικοπολιτικής σαβούρας», αλλά διάλεξε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή…

Όσο για την ESPRESS0 την αφήσαμε επίτηδες τελευταία και από την οποία δεν διαλέξαμε τις υπέροχες παρ’ όλα αυτά αναλύσεις του φυσιογνωμιστή της (μπροστά του ο Λομπρόσο φαντάζει μαθητούδι).

«Η Αντιτρομοκρατική έμαθε για το ταξίδι του νεαρού αυτοαποκαλούμενου «αντάρτη πόλης» στην Αλβανία προς αναζήτηση οπλισμού για τα ασύλληπτα μέλη της «Συνομωσίας». Αμέσως, με απόρρητο σήμα της προς τις αλβανικές αρχές, η Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε για την παρουσία των δύο καταζητούμενων για «ειδικά εγκλήματα βίας», ζητώντας από την αλβανική μυστική υπηρεσία τη σύλληψη των δυο νεαρών. Οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας αναζήτησαν αρχικά του δύο καταζητούμενους στην ιδιαίτερη πατρίδα του νεαρού «αντάρτη πόλης», όμως δεν εντοπίστηκαν ίχνη του. Έπειτα από νέο απόρρητο, επείγον σήμα της Αντιτρομοκρατικής προς τις αλβανικές αρχές, προσδιορίστηκε η περιοχή όπου κινούνταν οι δύο νεαροί καταζητούμενοι, η πόλη της Χιμάρας. Όμως και αυτές οι έρευνες της αλβανικής ειδικής υπηρεσίας έπεσαν στο κενό, καθώς οι δύο νεαροί είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν την περιοχή και να ξαναπεράσουν στην Ελλάδα από τα δύσβατα ορεινά μονοπάτια της παραμεθορίου. Σκοπός αυτού του ταξιδιού, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, δεν ήταν άλλος από την προμήθεια οπλισμού […] Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική φέρονται πεπεισμένοι πως οι δυο καταζητούμενοι «αντάρτες πόλης» δεν έφεραν όπλα μόνο για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά κυρίως για την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία μάλιστα δημοσιοποίησε φωτογραφία με το βαρύ οπλισμό που διαθέτει πια» (10-11-2010 ESPRESS0).

Και εδώ έχουμε, πάλι, τον σκληροτράχηλο αλβανό «τρομοκράτη» ως πρωταγωνιστή σε ένα ανεπανάληπτο αλβανικό-τρομοκρατικό έπος να περνάει τα δύσβατα βουνά πάνοπλος και να κουβαλάει σίγουρα με γαϊδουράκια τα κιβώτια με τον οπλισμό, ο οποίος σύμφωνα με την πεπεισμένη Αντιτρομοκρατική προοριζόταν για ένοπλες οργανώσεις (μια εκ των οποίων είναι χρεωμένη και με δύο νεκρούς).

Τα συμπεράσματα βρίσκονται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός, καθώς και οι ευθύνες που αναλογούν.

Εν τω μεταξύ για τις 17 Γενάρη ορίστηκε η δίκη στην οποία παραπέμπονται 13 άτομα καθώς δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία ενός ακόμη κατηγορουμένου που καταζητείται μετά την έκδοση εντάλματος συλλήψεώς του.

Συσπείρωση Αναρχικών

12 Νοεμβρίου 2010

November 22, 2010

Aρκετά ανεχτήκαμε την κρατική καταστολή!

Το κράτος βλέποντας τα παραμύθια του καπιταλισμού να καταρρέουν, την ίδια του την ύπαρξη να αμφισβητείται ανοιχτά και να πολεμιέται κάθε μέρα ακόμα περισσότερο, εντείνει την καταστολή απέναντι σε άτομα-ομάδες-συλλογικότητες, χώρους και οποιονδήποτε στέκεται ανοιχτά απέναντι του με σκοπό να σπάσει τα γυάλινα πόδια του.
Χτυπά και διαλύει συγκεντρώσεις και πορείες που για αυτό είναι ανεπιθύμητες, φακελώνει καθημερινά και αδιάκοπα κάθε πιθανό μελλοντικό του εχθρό, είτε πρόκειται για μαθητές είτε για εργαζόμενους που οργανώνονται σε συλλογικότητες και σωματεία, δολοφονεί μετανάστες στο όνομα της "Καθαρής Αθήνας" μέσα στα γειτονικά Α.Τ, βασανίζει στους ορόφους και τα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α, σέρνει στα δικαστήρια απεργούς, διαδηλωτές, αλληλέγγυους και οποιονδήποτε τολμήσει να εναντιωθεί στην ύπαρξη και την λειτουργία των μηχανισμών του.
Επιστρατεύει το μακρύ "παρα"κρατικό του χέρι ώστε να επιβληθεί σε γειτονιές που χαρακτηρίζει "γκέτο", κρύβοντας όμως τα "αφεντικά" αυτών των γκέτο, είτε πρόκειται για έφεδρους στρατόκαυλους είτε για εν δυνάμη μπατσόσκυλα είτε για σωματέμπορες που για να μην τους χαλάσει η πιάτσα σπεύδουν πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί του ώστε να φύγουν οι "κακοί έγχρωμοι".
Στρέφεται εναντίον εγχειρημάτων όπως έγινε εχτές στο Περιστέρι, βάζει τα σκυλιά του να κάψουν -μην μπορώντας να φιμώσουν διαφορετικά- ελεύθερες φωνές, όπως έγινε με τον εμπρησμό στο βαγόνι του Radio-Revolt. Ξαμολάει τα γεμάτα κομπλεξ χακί ανθρωπάκια του και διαλύει με την βία διαδηλώσεις, τσουβαλιάζοντας δεκάδες νέους και νέες που δεν ανέχονται άλλο την "δημοκρατία" του...
Στοιβάζει ψυχές στα κολαστήρια του "σωφρονιστικού" συστήματος και επιλέγει τον δρόμο της δημόσιας διαπόμπευσης αγωνιστών προωθόντας την ρουφιανιά για την κοινωνική ειρήνη σε όσους ακόμα πιστεύουν τα παπαγαλάκια του στα δελτία ειδήσεων.




Ως εδώ!
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντι σας μέχρι το τέλος σας!

Οπλιζόμαστε με την οργή που καθημερινά απλόχερα μας προσφέρετε και ξεχυνόμαστε στον δρόμο να ζυγιαστούμε...

Η λέξη ανοχή βγαίνει και απο τα τελευταία λεξικά και τον ρόλο αναλαμβάνει η δράση...

Η επιλογή στρατοπέδου έχει απο καιρό γίνει και δεν απομένει η παράταξη μας

απέναντι στα μελλοντικά σχέδια σας και στις 'δημοκρατικές" μεθόδους σας.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ 18.00 - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ