September 23, 2010

Λευτεριά στον αναρχικό Β. Μπατζατζή και σε όσους εξεγείρονται…

Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθήσαμε, όσοι απο εμάς δεν είναι στην Θεσσαλονίκη όπου εκεί το ζήσανε απο 1ο χέρι, και ενημερωθήκαμε απο συντρόφους για το πρωτοφανές προγκρόμ προσαγωγών, εισβολών σε σπίτια και ελέγχων που πραγματοποίησαν τα μισθωτά καθάρματα της ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε σπίτια συντρόφων αλλά και σε σπίτια ατόμων που σχετίζονται με αυτούς,( ποινικοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα και τις προσωπικές σχέσεις των συντρόφων) με αφορμή τον εμπρησμό σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σε ένδειξη συμπαράστασης στους εξεγερμένους των Γαλλικών γκέτο…
Με κινητοποίηση δεκάδων υπηρετών της εξουσίας που θύμισε…..άλλες εποχές και με την αρεστή συνεργασία των ΜΜΕ που δεν δίστασαν να βγάλουν φωτογραφίες και στοιχεία συντρόφων παραβιάζοντας όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται τα προσωπικά δεδομένα κάποιων…διατυμπανίζοντας πως η αστυνομία είναι στα χνάρια ομάδων αναρχικών που δρούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και προσπαθώντας να βρούν ενόχους και να φορτώσουν τα “γνωστά” κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων στον σύντροφο αλλά και στους “καταζητούμενους” συντρόφους….Με την αμεσότατη προφυλάκιση σε χρόνο ρεκόρ του συντρόφου στις φυλακές Κομοτηνής,(πάντα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα…..) και με την διασπορά ειδήσεων που νόμιζαν πως θα σπείρουν πανικό στον αναρχικό και εξεγερτικό χώρο στη Θεσσαλονίκη, έκαναν όσο πιο σαφέστατες γίνονται, εμφανής τις προθέσεις τους απέναντι στον αναρχικό χώρο, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και όπου αυτός κινείται και δρά….
Στα οργανωμένα προγκρόμ των ασφαλίτικων κοπρόσκυλων απαντάμε με την αλληλεγγύη μας και με τη συνέχιση της δράσης μας απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας ….


Ακολουθεί γράμμα του προφυλακισμένου συντρόφου απο τις φυλακές Κομοτηνής…

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/11/2007 και ενώ κοιμόμουν στο σπίτι της συντρόφου μου, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας ήρθε και με προσήγαγε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας μαζί και το αυτοκίνητο. Όπως μου είπαν, κάποιος είχε δει το αυτοκίνητό μου στο σημείο που σημειώθηκε εμπρησμός σε αντιπροσωπία αυτοκινήτων. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με μια θεαματική επιχείρηση, 20 άνδρες της ασφάλειας και της σήμανσης με οδήγησαν σιδηροδέσμιο στο σπίτι της συντρόφου μου, ώστε να κάνουν έρευνα. Την ίδια στιγμή, μια άλλη ομάδα αστυνομικών έκανε έλεγχο στο σπίτι που μένω με τον αδερφό μου. Το απόγευμα της Τρίτης, στις 17:30 και ενώ δεν μου είχαν επιτρέψει ως τότε καμμιά επαφή με δικηγόρο, μου ανακοινώνουν το κατηγορητήριο. Αυτό περιλαμβάνει 5 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα, και πιο συγκεκριμένα εμπρησμό τελειωμένο και σε απόπειρα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη τελειωμένη και σε απόπειρα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή και και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή. Ταυτόχρονα μου είπαν ότι σε μισή ώρα θα περνούσα από τον εισαγγελέα. Παράλληλα μου ανακοίνωσαν ότι για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλοι 3 αναρχικοί, που αντιμετωπίζουν το ίδιο κατηγορητήριο.
Από την πρώτη στιγμή τους δήλωσα πως είμαι αναρχικός και πως δεν αποδέχομαι καμμιά κατηγορία.
Είναι περισσότερο από εμφανές ότι η χρονική συγκυρία που συμβαίνουν όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε μια περίοδο αναδιάταξης του ελέγχου και της καταστολής και επίθεσης σε κάθε μορφής δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις, το κράτος και οι μηχανισμοί του ενεργοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να πετύχουν την εδραίωσή τους. Στην προκειμένη περίπτωση, ποινικοποιώντας πολιτικά φρονήματα και συντροφικές σχέσεις, ενεργοποιούν τον λεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο και δημιουργούν τον εσωτερικό εχθρό: τους «τρομοκράτες» αναρχικούς. Από κοντά και τα Μ.Μ.Ε. που κομματιάζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας στο βωμό του θεάματος.
Από το βράδυ της Πέμπτης 29/11/2007 βρίσκομαι προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής, περιμένοντας τη δίκη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν τέλειωσε και όλα συνεχίζονται.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ
ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ


Βαγγέλης Μποτζατζής 30/11/2007
Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής