September 23, 2010

Για την σημερινή πορεία αλληλεγγύης και τα θαρραλέα ΜΑΤ.

Στη σημερινή πορεία αλληλεγγύης εκτός απο την δυναμική παρουσία του αναρχικού μπλοκ που διέχισε όλο το κέντρο της Αθήνας δείχνωντας την έμπρακτη συμπαράσταση του στους φυλακισμένους αγωνιστές Μ.Τσουραπά και Χ.Κοντορεβυθάκη, τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ και οι καθοδηγητές τους έλαβαν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα…
Μέσα στο παραλήρημα του κράτους που καταλύει και επίσημα τα προσχήματα για την χρήση των καμερών, που διαφημίζει τις χρωμοσφαίρες απο πέρυσι ως ένα αποτελεσματικό μέτρο κατά των “ταραξιών” -άσχετα με το ότι στην πορεία αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού σύντροφος χτυπήθηκε με χρωμοσφαίρα, αλλά προφανώς αφού δεν ανήκει σε άλλον χώρο αλλά στον αναρχικό αυτό για τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων όσων διαδηλώνουν, στα ΜΜΕ, δεν έχει σημασια -, που διαφημίζει απο τώρα τα πλέξιγκλας και τα συρμάτινα αγκαθωτά οδοφράγματα, οι 500 και πλέον σύντροφοι απέδειξαν πως η συνοχή του αναρχικού μπλοκ μπορεί να αποτρέψει κάθε κίνηση ή πιθανό σχέδιο των κλουβιοκέφαλων των ΜΑΤ σε βάρος συντρόφων που αποτελούν το αναρχικό μπλόκ.
Μετά απο μικροφωνική που διαβάζονταν κείμενα που γράφτηκαν απο τους φυλακισμένους συναγωνιστές και κείμενα αλληλεγγύης, η πορεία ξεκίνησε απο το Θησείο με αρκετό παλμό και με συνθήματα να δονούν το κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας έντυπα σε περαστικούς με ανακοινώσεις και προκηρύξεις, γράφωντας συνθήματα σε καταστήματα τραπεζών η πορεία έκανε έντονα αισθητή την παρουσία της απο όπου και αν πέρασε…Με τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ οπλισμένα σαν ατακούς να θέλουν αλλά να μην μπορούν να πλησιάσουν το αναρχικό μπλοκ και να το πλευρίσουν σε σχήμα Π. Στο Δημαρχείο και καθώς η πορεία συνέχιζε ακάθεκτη με προσεκτικές κινήσεις και με δυνατό παλμό, οι κρατικοί τσοπάνηδες προσπάθησαν στο γνωστό για αυτούς σημείο να πλευρίσουν την πορεία στο ύψος της Πλ.Κοτζιά. Μάταια όμως…Η αποφασιστικότητα των συντρόφων και η επίδειξη των παλουκιών έφτανε για να αποτρέψουν στα θαρραλέα ΜΑΤ να πλησιάσουν την πορεία και εγκλωβίζοντας τους ανάμεσα σε παλούκια και στην πορεία. Εκει τα θαρραλέα ΜΑΤ ήταν πραγματικά αμίλητα και ακούνητα. Μια τους κίνηση θα έφτανε να βγούνε…κουρεμένοι….
Η πορεία περνώντας απο την Ομόνοια όπου χειροκροτήθηκε απο κόσμο και μετανάστες κατέληξε στην Πλ.Κλαυθμώνοςγια να διαλυθεί ανανεώνοντας το ραντεβού του αγώνα στο δρόμο εκτός απο τις καθημερινές μας μάχες ενάντια στους εξουσιαστές…


Ακολουθεί δήλωση αλληλεγγύης του Δ.Κουφονίνα στους κρατούμενους
Μ.Τσουραπά και Χ.Κοντορεβυθάκη

Αλληλλεγύη σ’ αυτούς που διάλεξαν το δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης και της αξιοπρέπειας αντί για τη βολική ηρεμία της φυγής και της παραίτησης.

Αλληλεγγύη σ’ αυτούς που ακολουθώντας τα δικά τους ρυάκια πλουτίζουν το ίδιο ρεύμα του αγώνα για την ανατροπή του κοινωνικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Είναι σύντροφοί μας στο ίδιο μετερίζι, στον ίδιο αγώνα.

Αλληλεγγύη για μας είναι αυτός ο αγώνας.


Δ. Κουφοντίνας
Πολιτικός κρατούμενος
Φυλακές Κορυδαλλού
24 Νοέμβρη 2007