September 22, 2010

'Αντιφασισμός...


'Ενα πράγμα είναι σίγουρο, ο φασισμός δεν μπορεί αν πολεμηθεί απο ένα κράτος ή φορείς αυτού. Είναι αδύνατο να γίνει,είτε είναι διάχυτο στην κοινωνία, είτε πολιτικά οργανωμένο. Οποιοδήποτε κράτος θα συντηρούσε τέτοιες πεποιθήσεις μέσα στην κοινωνία, ως φαινόμενα που βοηθούν στον έλεγχο των αντιστάσεων και αποσυντονίζουν τον άνθρωπο, από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.
Τα φασιστικά φαινόμενα δεν μπορούν να καταπολεμηθούν, παρα μόνο μέσα απο τις κινηματικές διαδικασίες. Μια δυναμική χωρίς ηγέτες και μέσα απο εμπνευστές, απλά θα βγαίνει αυθόρμητη και ελεύθερη μέσα απο την κοινωνία. Να κατανοηθούν τα αίτια του φαινομένου και να αντιμετωπίζεται στην καθημερινότητα, όπου εμφανίζεται σε όλες τις μορφές του. Το <> βρίσκεται παντού,στην εργασία, στον θεσμό της οικογένειας, στην θρησκεία, στην πατριδολαγνεία και τον εθνικισμό. Η διαφορετικότητα μας, η ενέργεια για το ελεύθερο και άγριο συναίσθημα που μας περιβάλλει, θα γίνει το όπλο ενάντια στη διαφάνεια του .
Τα φασιστικά φαινόμενα είναι μόνο η βιτρίνα του όλου συστήματος. Με τα λάβαρα του μίσους, τις πομπώδες παρελάσεις και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, καθώς και τις δολοφονικές επιθέσεις σε κάθε τι . Δεν απογυμνώνουμε τον φασισμό σαν έννοια, άλλα σαν μια καλά στημένη φάρσα, που θα βοηθούσε κάθε καπιταλιστικό σύστημα. Εκτός απο μια γκρούπα κομπλεξικών, δήθεν εθνικοσοσιαλιστών, έχουμε να πολεμήσουμε τη ρίζα του ρατσισμού, το ίδιο το κράτος και την εξουσία.
Η απάντηση μας σε αυτούς πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Δεν έχουμε να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή, αλλά να διεκδικήσουμε τον τρόπο να ζούμε ελεύθερα και κανένας φασίστας και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δαμάσει και να καταστείλει κάτι τόσο αυθόρμητο και ελεύθερο.
Ο μικροαστισμός δεν έχει να προσφέρει τίποτα, στην μάχη ενάντια στον εκφασισμό της καθημερινότητας.

Η αλληλεγγύη και η οργή μας φτάνουν να στείλουν όλα αυτά τα υποκείμενα,
πίσω στην τρύπα τους!!!!!