September 24, 2010

Nα τσακίσουμε τους παρακρατικούς και φασίστες.

Μετά απο τις τελευταίες επιθέσεις σε αυτόνομους χώρους και σε στέκια απο παρακρατικούς, φυσικά στην πλειονότητα τους σε ώρες που ήταν κλειστοί, αλλά και σε συνδικαλιστικούς χώρους και σε χώρους πρωτοβουλιών, αλλά και απο επιθέσεις ομάδων νεοναζιστών σε μεμονωμένα άτομα που κινούνται σε αντίθετους απο αυτούς χώρους, είτε είναι μετανάστες, κρίνεται αναγκαία η παρουσία όλων μας στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει την Τριτη στο Πολυτεχνείο ( κτίριο Γκίνη ) με σκοπό να δοθεί μια άμεση και ευθεία απάντηση στον δρόμο, εκεί όπου πάντα δίνουμε τις απαντήσεις μας. Ας του κόψουμε τα χέρια απο τον ώμο!
Το κάλεσμα είναι αυτό και έχει δημοσιευθεί και στο athens.indymedia :
” Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στην Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94, έγινε ανοιχτή συνάντηση/συζήτηση ενημέρωσης σε σχέση με τις παρακρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε διάφορα στέκια και γραφεία εργατικών σωματείων. Παραβρέθηκαν δεκάδες σύντροφοι/συντρόφισσες από διάφορες συλλογικότητες.
Έγινε συζήτηση σχετικά με τις επιθέσεις σε διάφορα στέκια όπως ΘΕΡΣΙΤΗ, ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94, ΠΡΩΚΑΤ, ΣΤΕΚΙ ΠΑ.ΠΕΙ., και γραφεία Εργατικών σωματείων, καθώς και για τις παρακρατικές επιθέσεις σε μετανάστες (Αιγάλεω κλπ), σε μέλη τοπικών κινήσεων πόλης (Βοτανικός), κ.α.
Μια πρώτη εκτίμηση και σκέψη είναι η ανάγκη να δωθεί μια μαζική και δυναμική απάντηση με την οργάνωση όπως προτάθηκε από την Λέσχη Υπογειως στην Καλλιδρομίου και συγκεκριμένα:
1. μιας πορείας στο κέντρο της Αθήνας που θα αναδείξει το θέμα ως κεντρικό πολιτικό
2. πολύμορφων δράσεων στις κατά τόπους γειτονιές των τοπικών κινήσεων και στεκιών με σεβασμό στην πολιτική ταυτότητα του κάθε χώρου που θα τις διεξάγει
3. έναν διαρκή συντονισμό δράσεων στο αμέσο μέλλον
4. την ανάγκη εκ νέου αφύπνισης και εγρήγορσης στην λογική της έμπρακτης περιφρούρησης του κινήματος απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις
Γιαυτόν τον λόγο προτείνεται και καλείται μια ανοιχτή δημόσια συνάντηση/συζήτηση στο ΕΜΠ (κτίριο Γκίνη) την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 8 μμ. Καλούνται όλοι οι πολιτικοί χώροι, οι οργανώσεις, τα στέκια, τα σωματεία εργαζομένων, τα σωματεία μεταναστών, οι καταλήψεις στέγης και κάθε αγωνιστής/αγωνίστρια να συμμετέχουν στο εγχείρημα με σκοπό την διοργάνωση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων δράσης το προσεχές διάστημα.
Για να δωθεί μια μαζική και δυναμική απάντηση στην κρατική και παρακρατική βία. “