September 23, 2010

Όλοι στη ΔΕΘ – Aπέναντι σε κράτος-εξουσία-αφεντικά

Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της ΔΕΘ, όπου όπως και κάθε χρονιά αφεντικά και κράτος σε αρεστή συνεργασία θα εξαγγείλουν τα “μέτρα” τους για την εργατική τάξη, και όχι μόνο, το κράτος προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές που θα συμμετέχουν στη διαδήλωση του Σαββάτου με γνωστές αλλα και νέες μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά-τουλάχιστον επίσημα- το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
Μεσοβδόμαδες “ανακαλύψεις” βομβών μολότωφ στο προαύλιο πανεπιστημίου, εισβολές σε σπίτια συντρόφων με την “υποψία” υποθέσεων ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί τους και απειλές για την Σαββατιάτικη πορεία θα πέσουν για ακόμα μια φορά στο κενό. Μπροστά στον φόβο της “ακύρωσης” της πολιτικής φιέστας των εξουσιαστών, επιστράτευσαν ακόμα και τον Δήμαρχο της πόλης να αναρωτιέται δημόσια για τον λόγο των διαμαρτυριών, την ώρα που απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ ανακοινώνεται η άφιξη 2000 -επίσημα- καλόπαιδων της ΕΛ.ΑΣ και για πρώτη φορά -πάλι επίσημα- ανακοινώνεται η βιντεοσκόπηση των διαδηλωτών απο τα κρατικά μαντρόσκυλα με σκοπό την επισύναψη κατηγοριών μετά την τυχόν σύλληψη.
Φυσικά το κράτος δεν φοβάται ούτε την συγκέντρωση του Παναγόπουλου και των λοιπών εργατοπατέρων, ούτε τις κόκκινες σημαίες του ΠΑΜΕ. Οι μεν πρώτοι είναι ακίνδυνοι – και πως να μην είναι απο τη στιγμή που οι περισσότεροι θα μετείχαν αν δεν αναβαλλόταν στο δείπνο του πρωθυπουργού – και οι μεν δεύτεροι δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την συγκέντρωση τους και να διαδηλώσουν δυναμικά ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, αλλά καθόλου δεν απασχολούνται απο το γεγονός της αύξησης των εργατικών ατυχημάτων και των εγκλημάτων των αφεντικών. Ακόμα και όσοι λίγοι απο αυτούς απασχολούνται, καμία όρεξη δεν έχουν να διαταράξουν την προγραμματισμένη κόκκινη φιέστα τους, πόσο μάλιστα προεκλογικά την ώρα που το ΚΚ κουκί το κουκί προσπαθεί να γεμίσει το σακούλι του….
Το κράτος φοβάται αυτούς που αντιστέκονται! Αυτούς που εξεγείρονται μπροστά στα εγκλήματα του και το πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα. Μπροστά στην αστυνομοκρατία της ΔΕΘ, η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η μαζική-συλλογική παρουσία και συντονισμένη δράση. Λίγες εβδομάδες μετά την δολοφονία του μετανάστη Τόνυ και τα όσα ακολούθησαν στην περιοχή, το κράτος αποσκοπεί να πάρει τη δική του εκδίκηση απέναντι σε όσους σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην κρταική καταστολή και ετοιμάζονται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της αντιπαλότητας με τα αφεντικά και τους υπηρέτες τους.
Κανείς μας όμως δεν θα τους κάνει το χατίρι να πέσει στα χέρια τους.

Για αυτό και όσοι συμμετέχουμε στην Σαββατιάτικη διαδήλωση ας είμαστε έτοιμοι για όλα!!
Θάνατος στα αφεντικά
Οι εργατοώρες με αίμα ειναι βαμμένες………..

Συγκέντρωση αναρχικών-αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο Θ. στις 19.00 το Σάββατο

Για όλες συγκεντρώσεις δράσεις στη Θεσσαλονίκη στο athens.indymedia ενώ εκεί θα βρεί όποιος ενδιαφέρεται τρόπους μετάβασης στη Θεσσαλονίκη