October 21, 2010

Nα κάνουμε Γαλλία την κάθε συνοικία !

Δεύτερη εβδομάδα γενικών απεργιών στην Γαλλία, δεύτερη εβδομάδα άγριων απεργιών, απεργιών χωρίς κανένα ίχνος συναινετικότητας, απέναντι στο κράτος και τα σχέδια του αλλά απέναντι και στους κρατικούς μηχανισμούς και μηχανισμούς καταστολής του.
Εργάτες απεργοί σε εργοστάσια, βιομηχανίες, δυϊλιστήρια δίνουν την δική τους απάντηση στα σχέδια του φασίστα Σαρκοζί και των Γάλλων ( και όχι μόνο ) εξουσιαστών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και για τις τακτικές που ακολουθούνται..Μαθητές και φοιτητές απο την πρώτη στιγμή δίπλα στους απεργούς, με πανεπιστήμια και σχολεία υπο κατάληψη και καθημερινές συγκρούσεις με τους μπάτσους στα κέντρα των Γαλλικών πόλεων.

Όσοι πίστεψαν ότι το κύμα επιθετικότητας και το αίσθημα αγωνιστικότητας των απεργών σύντομα θα κατέρρεαν, διαψεύδονται οικτρά! Μαθητές και φοιτητές αλληλέγγυοι, μετανάστες που βιώνουν καθημερινά τον ρατσισμό της Γαλλικής διακυβέρνησης και εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες σύντομα συστρατεύονται στο πλευρό των απεργών και με συνεχιζόμενες γενικές απεργίες μεταφέρουν την εξέγερση σε κάθε γωνιά της Γαλλίας.


Απο τα Ιλίσια πεδία μέχρι τα προάστεια μικρών Γαλλικών πόλεων απεργοί και μαθητές, φοιτητές, μετανάστες και αλληλέγγυοι δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι στις κρατικές βλέψεις που προκαθορίζουν το μέλλον όλων και βρίσκονται καθημερινά στα οδοφράγματα σκληραίνοντας την στάση τους όσο η κυβέρνηση προχωράει σε μαζικές συλλήψεις και προγκρόμ σε οτιδήποτε προσπαθεί αυτήν την ώρα να ορθωθεί απέναντι στο κράτος.

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου καθημερινά με πορείες στους δρόμους, με σαμποτάζ και αποκλεισμούς δρόμων και κομβικών σημείων, με απαλλοτροιώσεις πολυκαταστημάτων αλλά και με καθημερινές συγκρούσεις κάνουν το κράτος να φαίνεται τόσο μικρό και ανήμπορο μπροστά στην ανθρώπινη εξέγερση... "Οι άθλιοι" που πίστευε πως ελέγχει ο Σαρκοζί και η φασιστοπαρέα του πια είναι μια γροθιά. Δίνουν την πιο μαζική απάντηση στα μέτρα που λαμβάνονται απο τις κυβερνήσεις για να γονατίσει ο λαός και να πλουτίσει η τάξη τους.
Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
Η εξέγερση πρέπει να περάσει απο τα σύνορα της Γαλλίας. Με τόσες χώρες στα όρια της "πτώχευσης" με τόσα εκατομμύρια κόσμου να καταδυναστεύονται καθημερινά απο κράτη και καπιταλιστικά αφεντικά η εξέγερση πρέπει να εξαπλωθεί παντού και η φωτιά που άναψε στην Γαλλία να μη σβήσει αλλά να εμπνεύσει και να δώσει δύναμη για να αγωνιστούμε ξανά όλοι μας!


ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ
ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
(Α)

October 19, 2010

Πορεία αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα γεγονότα για την υπόθεση του Ε.Α είναι λίγο έως πολύ σε όλους μας γνωστά. Οι τηλεδίκες στα παράθυρα, οι διασυρμοί αγωνιστών σε ΜΜΕ και ρουφιανομπλόγκς δίνουν και παίρνουν μετά τις συλλήψεις των 6 αγωνιστών, ενώ το δημοσιοκαφρικό παραλήρημα συνοδεύεται από τις χολυγουντιανές σκηνές που συνοδεύουν τις μεταγωγές των κρατουμένων απο τα κολαστήρια της ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων και αντίστροφα.
Ο κρατικός μηχανισμός σε πλήρη λειτουργία εξαπολύει προγκρόμ κατά του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, τόσο με ...διαρροές από την ΓΑΔΑ που αφορούν συγκεκριμένους αγωνιστές όσο και απο τα ΜΜΕ που δεν σταματούν να διαρρέουν ψεύτικες ειδήσεις και πληροφορίες από τα παπαγαλάκια των μπάτσων που δεν αργούν όμως να αποκαλυφθούν ως μπανανόφλουδες.
Οι κινήσεις αλληλεγγύης τόσο στα δικαστήρια αλλά και στα μέρη όπου οι δοσίλογοι της αντιτρομοκρατικής επιλέγουν να εισβάλλουν είναι ακαριαίες μαζικές και άμεσες, τόσο που οι χαφιέδες των ΜΜΕ αναρωτιούνται ποιοι πραγματικά και για ποιους λόγους στηρίζουν "τρομοκράτες" όπως αυτοί ήδη έχουν αποφανθεί στα δελτία ειδήσεων ,που γίνονται σε ζωντανές συνδέσεις με την αίθουσα ανακοινώσεων της ΓΑΔΑ ,για τους 6 συλληφθέντες.
Οι 3 αγωνιστές, Μαζιώτης-Ρούπα-Γουρνάς αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή τους στον Ε.Α ενώ οι Κορτέσης-Νικητόπουλος-Σταθόπουλος προφυλακίζονται με γνώμονα τις προσωπικές και φιλικές τους σχέσεις με τους 3 πρώτους.
Η αλληλεγγύη μας δεν έχει όρια και δεν περιορίζεται από τείχους φυλακών και κρατητήρια.
Ο αγώνας μας θα περάσει πάνω από στημένα κατηγορητήρια, "αδιάψευστα στοιχεία" που δεν βρέθηκαν ποτέ και δημοσιογραφικά παραληρήματα.

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, αναρχικοί και αναρχικές θα μεταδώσουμε το αίσθημα και το μήνυμα της αλληλεγγύης μέσα από τα σιδερόφραχτα τείχη της δημοκρατίας.

Κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος-Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ,
ΤΡΙΤΗ 19/10 και ώρα 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας για τις φυλακές Κορυδαλλού