September 28, 2010

Mέχρι να βάλετε μυαλό …

Η φωτιά μας θα σας μαντρώνει στα κοτέτσια σας και θα κρύβεστε παρακαλώντας να τελειώσει γρήγορα….


Οι μέρες κυλάνε τόσο αδιάφορα. Μοιάζουν με κρίκους μιας ατελείωτης αλυσίδας υποχρεώσεων και συμβιβασμού. Δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά. Ζούμε σε ένα καθεστώς διαρκούς ομηρίας. Αιχμάλωτοι των νόμων, της εργοδοσίας, των κατεβασμένων βλεμμάτων και των υποτακτικών καταφάσεων. Δεν θέλουμε να ξεχαστούμε δουλεύωντας μια ζωή για τα αφεντικά. Δεν μας ενδιαφέρουν τα εργατικά δικαιώματα και οι απλήρωτες υπερωρίες. Δεν διεκδικούμε ευνοικότερους όρους σκλαβιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να δραπετεύσουμε απο τα στρατόπεδα εργασίας με κάθε τίμημα. Ζήσε καλύτερα μια ώρα σαν λύκος παρά μια ζωή σαν πρόβατο. Συχνά αυτά που λέμε αντηχούν σαν ηχώ στο απόλυτο κενό. Όμως υπάρχουν και κάποιες σπάνιες στιγμές ομορφιάς και ανταρσίας που κάποιοι σύντροφοι παρέα με ανυπόταχτους λύκους, μας ανταποδίδουν αντάρτικο σινιάλο.
Πρίν 2 μήνες μια οπλισμένη συντροφιά απήγαγε τον πρόεδρο ΣΕΒ Β.Ελλάδος Γ.Μυλωνά. απαιτώντας λύτρα για την “απελευθέρωση” του. Οι λόγοι ηταν προφανείς. Κάθε μέρα στην δουλειά μας απαγάγουν τον χρόνο μας, τη διάθεση μας, την δημιουργηκότητα μας, την επιθυμία μας και την ελευθερία μας. Κάποιοι αποφασίσανε να ανταποδόσουνε τα χτυπήματα και να γίνουν θύτες αντι για θύματα. Έτσι μια συμμορία ανυπότακτων διάλεξε να “απαγάγει” τους πραγματικούς απαγωγείς. Η επιλογή του βιομηχάνου Γ.Μυλωνά δεν ήταν τυχαία. Πρόεδρος του ΣΕΒ, πολυεκκατομυριούχος με εκσυχρονιστικό προφίλ και με χαμηλή αισθητική.
Για αυτό αστυνομία και δημοσιογράφοι έστησαν ανθρωποκυνηγητό να εντοπίσουν τα θηράματα που αρνήθηκαν το ρόλο τους. Στην εποχή της οπλισμένης σιωπής και των κυνηγών της ευταξίας θα μας βρείτε πάντα στο πλευρό των κηνυγημένων. Αυτό έπραξαν ο σύντροφος Π.Γεωργιάδης και Β.Χρυσοχοίδης προσφέρωντας απλόχερα την αλληλεγγύη τους στον καταζητούμενο κυνηγημένο Β.Παλαιοκώστα που οι αρχές κατηγορούν για εμπνευστή της απαγωγής του Μυλωνά. Μια πράξη αλληλεγγύης που άφησε ανεξίτηλο πύρινο αποτύπωμα στην ασχήμια του κόσμου και της αλήθειας σας που σκύβει το κεφάλι στο “ο καθένας για την πάρτη του”. Είμαστε δίπλα σε όλους τους κυνηγημένους γιατί έχουμε νιώσει και εμείς τις ανάσες των κυνηγών τους.
Θυμώμαστε την αγέρωχη προσπάθεια του Σορίν Ματέι να ξεφύγει απο τους διώκτες του και το στημένο καρτέρι θανάτου του, χαρήκαμε με την εκτελεστική δεινότητα του Κ.Πάσσαρη και το μνημόσυνο των δεσμοφυλάκων του, γελάσαμε με την ελικοπτεριάδα του Β.Παλαιοκώστα και τον εξευτελισμό της αστυνομίας Έτσι παραμένουμε δίπλα τους και τους προσκαλούμε να σκαρώσουμε καινούργιες ανταρσίες. Πάντα θα υπάρχει μια θέση για αυτούς ανάμεσα μας.
Στην απόφαση που πήραμε να επιτεθούμε σε κάθε νόμο, τάξη, σιωπή και ουδετερότητα διαλέξαμε την προχθεσινή νύχτα για να πυρπολήσουμε το Α.Τ. Δωδεκανήσου στέλνωντας αδερφικούς χαιρετισμούς στον σύντροφο επαναστάτη Π.Γεωργιάδη και ένα συνιάλο αλληλεγγύης στους συντρόφους και φίλους του Β.Χρυσοχοίδη , Β.Παλαιοκώστα και Γ.Χαραλαμπίδη. Τίποτα δεν τελείωσε και να ξέρετε οτι κυριολεκτούμε. Σύντομα θα έχετε νέα μας…

ΥΓ1 Ο αξιαγάπητος κ.Μυλωνάς θα είναι καλό να ξανασκεφτεί τις πανυγηρικές του δηλώσεις για την επιτυχία της αστυνομίας. Η απλή λογική υποδηλώνει πως εφόσον επιτεθήκαμε στους υπερασπιστές του, τους μπάτσους, πόσο δύσκολο θεωρεί οτι είναι να αποτελέσει ξανά στόχο μας.
ΥΓ2 Επίσης υπενθυμίζουμε στον κ.Μυλωνά οτι μας χρωστάει ακόμα 20 εκκατομύρια ευρώ.
Όλα συνεχίζονται…
ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΜΜΑΝΤΟ “ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ”
Ανάληψη Ευθύνης που στάλθηκε στο directactiongr@yahoo.gr