September 29, 2010

‘Αμεση απελευθέρωση του αναρχικού Ηλία Νικολάου

Η ώρα που ο φίλος και σύντροφος Ηλίας Νικολάου θα μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη για να τον δικάσουνε οι “αγνοί και δίκαιοι” έφτασε.
Έχοντας δικαιωθεί απο τα καθεστωτικά παραληρήματα και το καθεστώς “καταζήτησης” που του προσκόλησαν μαζί με άλλους 2 συντρόφους, για την υπόθεση του Β.Μποτζατζή ( άλλο ένα φιάσκο των δημοκρατικών αρχών..ασφαλείας ) πέρυσι τέτοιες μέρες στην Θεσσαλονίκη, οι εξουσιαστές λίγο καιρό αργότερα ξαναεφορμούν εναντίον του.
Συλλαμβάνοντας τον σε άσχετο μέρος με το μέρος του εμπρησμού οχημάτων των δημοτικόμπατσων του Ευόσμου, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις διώξεις εναντίον του. Στην ΓΑΔΘ δέχεται την φιλοξενία των εν δυνάμει δολοφόνων του κράτους που σπάζοντας του χέρια προσπαθούν να αποσπάσουν την πολυπόθητη για αυτούς ομολογία ώστε το δίπλωμα στην κόλλα του χαρτιού τους να γίνει πιο εύκολο για αυτούς.
Αντίθετα με τα σχέδια τους ο Ηλίας αρνείται κάθε κατηγορία που του αποδίδουν και αυτό κάνει τα αντρόσκυλα της ασφάλειας να ξαμολυθούν στην Κοζάνη στο χωριό του, να μπουκάρουν χωρίς εντάλματα σε σπίτια ηλικιωμένων συγγενών του ψάχνωντας…τον χαμένο θησαυρό για αυτούς…..Φυσικά το φιάσκο δεν θα μπορούσε να μη συνεχιστεί στον χώρο εργασίας του όπου τα αξουσιαστικά κοπρόσκυλα εισβάλλουν σε μαγειρίο σαν να εισβάλλουνσε γιάφκα ψάχνωντας ανάμεσα στα αλάτια και τις ρίγανες για δυναμίτη, και κάνωντας εξακριβώσεις ακόμα και σε πελάτες που έτρωγαν στο μαγειρίο!!!!
Ο Ηλίας προφυλακίζεται με τα “ατράνταχτα” στοιχεία που προέκυψαν απο τις έρευνες μεταξύ αλατιέρας και σύνταξης της γιαγιάς του, στις φυλακές της ‘Αμφισσας όπου κρατελιται μέχρι σήμερα, τηρώντας τη στάση που αρμόζει σε κάθε αγωνιστή ακόμα και όταν κλείνετε πίσω απο τα δημοκρατικά κάγκελα.
Η αλληλεγγύη μας στον σύντροφο και φίλο Ηλία είναι δεδομένη. Μετά την χθεσινοβραδυνή πορεία όπου 1000 άτομα διαδήλωσαν για την άμεση απελευθέρωση του, με κινήσεις αλληλεγγύης σήμερα στην Καμάρα στις 12.00, την Τρίτη στις 12 με μηχανοκίνητη πορεία και φυσικά την Τετάρτη όπου ο Ηλίας θα μεταφερθεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, το κράτος και οι απειλές του είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσουν όπως και τα ατράνταχτα στοιχεία εναντίον του Ηλία.

Την Τετάρτη θα είμαστε όλοι εκεί, όπου και αν είναι ο τόπος διαμονής μας, όσα χιλιόμετρα και αν χρειαστεί να διανύσουμε, μόνο και μόνο για να σηκώσουμε τη γροθιά μας την ώρα που θα σε φέρουνε ενώπιον των καθαρμάτων Ηλία και να φωνάξουμε

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ