September 28, 2010

Ήρθε η ώρα της έμπρακτης αλληλεγγύης στους 3 του Φαλήρου!


Στις αρχές του Ιούνη το 2007 και λίγο μετά την δημόσια δήλωση-έκκληση του “πραίτορα” Πολύδωρα για την προσκόμιση ενός “γκαζάκια”, συλλαμβάνονται στο Φάληρο οι αγωνιστές Μ.Τσουραπάς, Χ. Κοντορεβυθάκης και η φοιτήτρια Σ.Δ.
Απο την πρώτη στιγμή δέχονται την απλόχερη φιλοξενία των μπάτσων, ξυλοκοπούνται άσχημα, ενώ η 20 χρονη φοιτήτρια σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, με την ανοχή γιατρών και την φροντίδα των μπάτσων νοσηλεύεται σε καταστολή στον Ευαγγελισμό, και μεταφέρεται συνεχώς μεταξύ ψυχιατρικών νοσοκομείων και Ευαγγελισμού μέχρι να προφυλακιστεί και αυτή, πληρώνοντας το τίμημα των φιλικών σχέσεων με τους 2 αγωνιστές και ενώ οι 2 έχουνε αναλάβει ολοκληρωτικά την ευθύνη των πράξεων τους.
Οι Τσουραπάς και Κοντορεβυθάκης με γράμμα τους μιλούν για την υπόθεση τόσο των 2 τους όσο και της προφυλακισμένης φοιτήτριας κάνοντας σε όλους σαφές την αγωνιστική γραμμή και δράση που θα ακολουθήσουν και πίσω απο τα κάγκελα της Δημοκρατίας.
“Είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχει πόλεμος. Σε αυτόν τον πόλεμο όλοι έχουν θέση. Οι «αμέτοχοι» δηλαδή αυτοί που επιλέγουν την σιωπή της ουδετερότητας, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να συμβάλλουν στην επιβολή της κυριαρχίας.”
Δράσεις αλληλεγγύης οργανώνονται απο ομάδες και συλλογικότητες, ενώ οι 2 προφυλακισμένοι ενεργά και μέσα στα κρατικά μπουντρούμια, μάχονται με όσα όπλα τους έχουν απομείνει, αποχές συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Γ. Δημητράκη, γράμματα αλληλεγγύης και χαιρετισμούς κινητοποιήσεων ενάντια στις φυλακές……

Ο καιρός της δίκης των 3 αγωνιστών πλησιάζει (11 Ιουλίου) και ενώ οι δράσεις αλληλεγγύης πυκνώνουν, ομάδες και συλλογικότητες καλούν σε πορεία την Πέμπτη στην Πλ. Βικτωρίας.
Χρέος και καθήκον όλων όσων υπερασπίζονται τα ίδια ιδανικά είναι να είμαστε εκεί, και να μη μείνει κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους….

Λευτερια στους Τσουραπά-Κοντορεβυθάκη
Αλληλεγγύη στην Σ.Δ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.