September 28, 2010

Ξεκινά αύριο η δίκη των συλληφθέντων για τα συγκρουσιακά γεγονότα της 6ης Μαη.


Tα γεγονότα της 6ης Μαίου 2006 είναι γνωστά σε όλους μας.

Το ευρωπαικό φόρουμ διοργανώνεται στην Αθήνα και στην διάρκεια της απογευματινής πορείας, και ενώ έχει προηγηθεί μεγάλη πορεία αναρχικών και αντιεξουσιαστών το ίδιο πρωί απο το Μοναστηράκι έως τα Προπύλαια, ξεσπούν συγκρούσεις απο ομάδες συντρόφων, και εξεγερμένων νεολαίων σε πολλά σημεία που διανύει η πορεία. Με περιπολικά να παραδίνονται στις φλόγες, με κλούβες να πυρπολούνται και τράπεζες να καταστρέφονται, η Αθήνα δίνει το μήνυμα του αγώνα σε όλες τις πόλεις του κόσμού, τόσο με την τεράστια συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων κόσμου στις πορείες εκείνης της μέρας, όσο και τις γενικευμένες συγκρούσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας.
Η επιχείρηση σκούπα που πραγματοποιούν τα κοπρόσκυλα του Πολύδωρα,μαζί με τις στημένες και ψεύτικες καταθέσεις των χαφιέδων έχει ως αποτέλεσμα 17 συλλήψεις, αλλά και 4 προφυλακίσεις. Ο 17 χρονος που προφυλακίζεται στις 10 Μαιου στις φυλακές Αυλώνας αποφυλακίζεται στις 22 Μαη και οι υπόλοιποι 3 περνάνε την πόρτα του Κορυδαλλού, πάντα σε διαφορετικές πτέρυγες και μακριά απο την Α΄για τον φόβο της…συσπείρωσης..
Ο Ταράσιος Ζαντορόσνι με γράμμα του απο την Γ’ πτέρυγα των φυλακών μιλά για την υπόθεση του, τις στημένες κατηγορίες και τα όσα κωμικοτραγικά έλαβαν χώρα στα ανακριτικά γραφεία.
Δράσεις αλληλεγγύης ξεκινούν σε Αθήνα με μηχανοκίνητες πορείες στις φυλακές Κορυδαλλού και στην Θεσ-νικη με κατάληψη των γραφείων της ΕΣΗΕΜΘ. Ο Ταράσιος αποφασίζει να ξεκινήσει απεργία πείνας ενώ ήδη έχουν περάσει 5 μήνες απο την προφυλάκιση του και οι δράσεις αλληλεγγύης όλο και πολλαπλασιάζονται, ενώ απεργία πείνας ξεκινά απο τις 7 Δεκέμβρη και ο Γερασιμος Κυριακόπουλος την οποία γνωστοποιεί μέσω γράμματος του στο οποίο περιγράφει την υπόθεση του.

Στις 10 Δεκεμβρη και ενω οι δρασεις αλληλεγγύης κορυφώνονται με μηχανοκίνητες πορείες σε σπίτια υπουργών, με καταληψεις σε ραδιοσταθμούς, μικροφωνικές αντιπληροφόρησης,ο Ταράσιος μεταφέρεται στο νοσοκομειο των φυλακών Κορυδαλλού, κατι που κανει και όσους δεν είχαν κατανοήσει την σοβαρότητα της υπόθεσης, να αρχίσουν να δρούν είτε με ανακοινώσεις, είτε με ψηφίσματα αλληλεγγύης.
Στις 2 Γενάρη οι 2 απεργοι πείνας γράφουν απο κοινού γράμμα
ενώ η υπόθεση τους αρχίζει να αναφέρεται και στα καθεστωτικά ΜΜΕ, κυρίως σε εφημερίδες, με αφορμή τις πολύμορφες κινήσεις
αλληλεγγύης στο πρόσωπο των 2 απεργών πείνας.
Με πορείες οπου η αστυνομία και οι εισαγγελείς προσπαθούν να απαγορεύσουν με άλλα προσχήματα, με συγκεντρώσεις στην Πατρα, και στη Θεσ-νικη, το επόμενο βήμα των συντρόφων και αφου έχει χτυπηθεί μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και έχουν σημειωθεί 42 προσαγωγές, είναι η κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνειο υπό κατάληψη πιά, γίνεται ορμητήριο των παρεμβάσεων αλληλεγγύης στους 2 απεργούς, όπου καθημερινά στήνονται μικροφωνικές, διαβάζονται κείμενα-γράμματα, γράφονται συνθήματα σε διερχόμενα λεωφορεία ενώ οι απεργοί μεταφέρονται στο Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, απεκλεισμένοι απο οτιδήποτε εξωτερικό, χωρίς τηλέφωνο και με συνεχείς παρακολουθήσεις. Γράμμα τους δημοσιεύεται στις 17-01 απο το Γενικό κρατικό Νικαιας.
Οι δρασεις αλληλεγγύης εντείνονται και γίνονται όλο και περισσότερες ενώ το μήνυμα της αλληλεγγύης έρχεται και απο την Κοπεγχαγη. Η υγεία των απεργών με ανακοίνωση των γιατρών που τους παρακολουθουν κρέμεται απο μια κλωστή αλλά ο εισαγγελέας κωφεύει και απαντά αρνητικά στο αίτημα αποφυλάκισης τους.Η δράση αλληλεγγύης αρχίζει να γίνεται όλο και πιο επιθετική , με επιθέσεις σε ΑΤΜ και σε δημοσια κτιρια και υπουργεια (Υγειας) και ενώ ο Ταράσιος βρίσκεται στην 64η μερα απεργίας πείνας, και ο Κυριάκος στην 48η η πορεία αλληλεγγύης στους 2 απεργούς πείνας στην Αθήνα συγκεντρώνει πάνω απο 2000 συντρόφους που δονούν την πόλη με τη θέληση τους για την λευτεριά και την απελευθέρωση των 2 απεργών πείνας.
Και ενώ οι μέρες περνούν και η υγέια τους επιδεινώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα ο Ταράσιος να έχει χάσει 67 κιλα, και ο Κυριακος 47 ! , το θέμα φτάνει στην βουλή. Η ιατρική γνωμάτευση που ανακοινώνεται στις 5 Φλεβάρη δεν αφήνει αλλα χρονικά περιθώρια
και με τις πιέσεις να σφίγγουν γύρω απο τις κρατικές γραβάτες οι 3 αποφυλακίζονται με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
Η ανακοίνωση του κατηλειμμένου Πολυτεχνείου δίνει το μήνυμα της νίκης

Για όλους αυτούς τους μήνες όπου ο καθένας μας στάθηκε αλληλέγγυος όσο μπορούσε και με ότι μπορούσε, για όλες τις ώρες αγωνίας γύρω απο την υγεία τους, για τα παιχνίδια των εξουσιαστών στις πλάτες όσων διεκδικούν την ελευθερία τους και επειδή τίποτα δεν τελείωσε και ολα συνεχίζονται, έχουμε χρέος απέναντι στους συντρόφους που πάλεψαν με ρίσκο την ίδια τους την ζωή και με μόνο όπλο την αλληλεγγύη των έξω, να είμαστε δίπλα τους και στην δικαστική δοκιμασία που τους επιφυλάσσουνε.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ