September 29, 2010

Ξεκινά άυριο η δίκη του συντρόφου Γ. Βούτση – Βογιαζή


Ξεκινά αύριο η δίκη του συντρόφου για την ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Γκύζι.
Ο Γιώργος αρνούμενος να συμμετέχει στην ατέρμονη και ανούσια καθημερινότητα της εργασίας, επιλέγει εναν καπιταλιστικό και ληστρικό στοχο να επιτεθεί.
Συλλαμβάνεται μετά απο χαφιεδισμό και οδηγείται στις φυλακές όπου και παραμένει έγκλειστος ως και σήμερα, κρατώντας πάντα αγωνιστική και πολιτική άποψη κάτω απο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στα σωφρονιστικά κολαστήρια.
Όποιος μπορεί να πεί ότι εάν δεν του δινόταν η ευκαιρία να απαλλοτροιώσει τα λεφτά μιας τράπεζας, που εκτός απο καπιταλιστικό στόχο είναι και υπέυθυνη για τον οικονομικό μαρασμό όλων μας, δεν θα το έκανε, σίγουρα λέει ψέμματα. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα η αφίσσα που κάποτε είχε κυκλοφορήσει εν όψη της δίκης του συντρόφου Γ. Δημητράκη και ανέφερε ” Εσύ αν ήσουν αόρατος θα έκλεβες μια τράπεζα; “, φαντάζει ότι πιο λογικό μέσα σε μια κοινωνία που βιώνει τον βιασμό απο τράπεζες και εξουσιαστές.
Πόσο μάλλον τώρα που στη θέση του κατηγορούμενου για μια τέτοια υπόθεση είναι ένας σύντροφος μας, η παρουσία και στήριξη μας στο πρόσωπο του Γιώργου καθιστάται σαν υποχρέωση.
Όσες τράπεζες και αν ανοίξετε , όσους χαφιέδες και αν χρηματοδοτήσετε, όσα λαμόγια και αν επιβραβέυσετε, όσους ληγούρηδες και αν λαδώσετε, στα μάτια του λαού οι τράπεζες πάντα θα φαντάζουν ως ένας απο τους εχθρούς της τάξης του.

Άλλωστε το έγκλημα δεν είναι η ληστεία μιας τράπεζας, αλλά η δημιουργία της.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 1η Απριλίου στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

.