September 28, 2010

Eπίθεση στα τμήματα να βάλετε μυαλό.


Μήπως νόμισαν τα κοπρόσκυλα της ΕΛ.ΑΣ οτι το καλοκαίρι η πολύπλευρη και πολύμορφη δράση των αναρχικών παίρνει άδεια όπως το σύνολο των Νεοελλήνων;
Μήπως νόμισαν ότι γεγονότα όπως αυτά της Λευκίμμης θα έμεναν αναπάντητα; Μήπως νόμισαν ότι γεγονότα ξεχνιούνται απο κάποιους όταν περάσουνε λίγες μέρες ή εβδομάδες και καταλαγιάζουν οι αναταραχές;
Λάθος νόμιζαν όσοι το νόμιζαν.
Ομάδα συντρόφων επέλεξε την τακτική της αντι-βίας για να δώσει μερικές απαντήσεις στις “ενάρετες” πράξεις των βρωμόσκυλων της αστυνομίας….Έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν με εμπρηστικούς μηχανισμούς ένα ακόμα αστυνομικό τμήμα, σε μία απο τις λαικότερες συνοικίες του Πειραιά, που συχνά πυκνά υπενθυμίζει με το ίδιο της το αίμα και με εργατικές δολοφονίες στις ζώνες της, στο όνομα των αφεντικών, την ύπαρξη της…..
Ας καταλάβουν επιτέλους οι κρατιστές, οι εξουσιαστές και οι κάθε τύπου προστάτες τους πως τίποτε δεν μένει αναπάντητο και τίποτα δεν μένει ατιμώρητο…
Η ανάληψη ευθύνης απο τις Συμμορίες συνείδησης – Εξτρεμιστές Περάματος που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο http://directactiongr.blogspot.com

ΧΡΕΩΣΕ ΤΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Πριν από ενάμιση μήνα, οι κάτοικοι της Λευκίμης διαμαρτυρόμενοι για την λειτουργία χωματερής στην περιοχή τους, έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και μολότωφ στα ΜΑΤ. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν ένα μηχανάκι με δυο νεαρούς και οι τελευταίοι έπεσαν πάνω της. Ο ένας από τους δυο τραυματίστηκε σοβαρά και αντιμετωπίζει και ποινικές διώξεις. Τίποτα καινούργιο μέχρι εδώ. Το γεγονός ότι οι μπάτσοι δολοφονούν, διακινούν πρέζα, πουλάνε προστασία και νταβατζιλίκι, ενώ τα όπλα τους εμφανίζουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο να εκπυρσοκροτούν συχνά, αυτό το γνωρίζουμε. Αυτό που μας κουράζει είναι η διαρκής υπνοβατική επιστροφή στη νομιμότητα όσων έχουν ζήσει μια τέτοια πραγματικότητα. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι σύντομα οι κάτοικοι της Λευκίμης θα επιστρέψουν στη ζωούλα τους. Πιθανόν κάποιοι από αυτούς να ήταν οι ίδιοι με αυτούς που, όταν το 1996 στην εξέγερση των φυλακών της Κέρκυρας όπου οι κρατούμενοι κραύγαζαν για ελευθερία, εκείνοι απαιτούσαν να παρέμβει το κράτος για την προστασία τους. Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν όλοι εκείνοι που έστω και μια στιγμή συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και βίωσαν την καταστολή, όταν την επόμενη φορά από το βόλεμα του καναπέ τους θα ζητήσουν περισσότερη αστυνομία και με οπλισμένο το δάκτυλο θα υποδείξουν την κατεύθυνση που διέφυγε ο ληστής μιας τράπεζας, ή ο δραπέτης των φυλακών, ή ο καταζητούμενος, ή ο κουκουλοφόρος αναρχικός.

Την γυναίκα που σκότωσαν και τους νεαρούς που τραυμάτισαν δεν τους γνωρίζαμε.. Ούτε και είμαστε ανθρωπιστές για να πράττουμε με όρους συμπάθειας. Απλά θέλουμε να ξέρουν οι ένστολοι των ΜΑΤ πως τίποτα δεν μένει αναπάντητο.

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στο αστυνομικό τμήμα Περάματος. Ο στόχος επιλέχθηκε βάση της επιθυμίας μας να επιφέρουμε μεγάλη καταστροφή στα περιπολικά που βρίσκονταν παρκαρισμένα έξω από το τμήμα. Ήταν συνειδητή η απόφασή μας να μην πυρπολήσουμε το ίδιο το κτίριο για να αποφύγουμε τραυματισμούς κρατουμένων που πιθανόν να βρίσκονταν εκεί. Όσον αφορά τη στοχοθεσία, εντάσεται σε αυτό που ορίζουμε εμείς αντάρτικο πόλης “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ”.

Είχαμε προειδοποιήσει μετά την επίθεσή μας στα σπρίντερ, ότι η πράξη μας θα είναι ενδεικτική των προθέσεών μας σε περίπτωση συνέχισης της φυλάκισης των συντρόφων μας Μάριου Τσουραπά και Χρυσόστομου Κοντορεβυθάκη. Οι σύντροφοί μας μπορεί να απελευθερώθηκαν, αλλά στον πόλεμο που έχουμε κυρήξει δεν χωράνε οι συμφωνίες ανάμεσα σε εμάς και τους εχθρούς μας.. Είμαστε για πάντα αυτοεξόριστοι από τη χώρα της εκεχειρίας.

Οι συνειδήσεις μας στροβιλίζονται σε ένα κοινωνικό ιστό που χωλένει, με αποτέλεσμα αυτό το ανάπηρο σύμπλεγμα να λειτουργεί σαν στυλοβάτης των εξουσιαστικών μηχανισμών αυτού του άρρωστου κόσμου. Κάπου εκεί ανάμεσα βρισκόμαστε και εμείς, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι μας για να του επιφέρουμε πλήγματα. Ασφαλής πλέον δεν είναι κανείς. Έχουμε πόλεμο και είστε εχθροί. Μάθετε λοιπόν ότι η αστυνομία και οι ‘καλοθελητές πληροφοριοδότες της’ δεν είναι ο μόνος στόχος μας. Στόχος μας είναι επίσης η διάχυτη αντίληψη της δουλικότητας των σύγχρονων υπηκόων, που τυφλωμένοι από το μικρόβιο του μικροαστισμού αγκαλιάζουν οικοιοθελώς τα δεσμά τους. Και αν κάποιοι συνεχίζουν να στριφογυρνάνε σε μια ρουλέτα περιμένοντας να καταλήξουν σε κάποιον τυχερό αριθμό, αφήνοντας έτσι στην τύχη την ζωή τους, υπάρχουν άλλοι που παραμονεύουν θεωρώντας ότι μόνο μια φορά ζουν και ωφείλουν στο εγώ τους να χαράξουν μιαν αξιοπρεπή πορεία στην καθημερινότητα που τους περιβάλλει, επιλέγοντας το ρόλο του αρνητή της. Κάποιοι από αυτούς είμαστε και εμείς, που οργανώνουμε τις επιθυμίες μας με λύσσα και συνείδηση και όχι με άσφαιρα δικαιολογητικά για αδράνεια και κινδυνολογία. Είμαστε οι φορείς του μίσους για τον κόσμο σας. Αηδιασμένοι από το κάθε τι που δίνει την αίσθηση της τάξης και της ασφάλειας, τα τμήματά σας είναι πάντα στόχος μας. Οι Συμμορίες Συνείδησης παραμονεύουν παντού. Αποτελούν μιαν ανοιχτή πρόσκληση για τον καθένα που θέλει να βάλει φωτιά σε ό,τι μας κρατάει αιχμαλώτους. Στις Συμμορίες Συνείδησης μπορεί να είναι αυτός που κάθεται δίπλα σου, εκείνος που παρατηρεί ένα αστυνομικό τμήμα, εκείνοι που στέκονται ύποπτα έξω από μια τράπεζα, δυο άτομα που κουβεντιάζουν, μια παρέα σε μια πλατεία που κλείνει τις δικές της συμφωνίες, στη νύχτα.

Τέλος, όποιος δεν διαθέτει μνήμη δεν θα αποκτήσει και προοπτική. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του αντιεξουσιαστή Χριστόφορου Μαρίνου το καλοκαίρι του 1996 από τους μπάτσους. Η ιστορική συνέχεια του μητροπολιτικού αντάρτικου συνδέει το παρελθόν με το παρόν προλογίζοντας το μέλλον, ανάμεσα σε όλους όσους τόλμησαν και τολμούν την έφοδο στον ουρανό.
Συμμορίες Συνείδησης -
Εξτρεμιστές Περάματος.