September 29, 2010

‘Αμεση απελευθέρωση των αναρχικών και αντιρρησιών συνείδησης στην Τουρκία.

Όπως σε όλα τα μιλιταριστικά κράτη έτσι και στο στρατιωτικοποιημένο καθεστώς της Τουρκίας οι αναρχικοί και οι αντιρρησίες συνήδεισης μπαίνουν καθημερινά στο μάτι των μιλιταριστών και των εθνικόφρονων απόβλητων που ηγούνται και στελεχώνουν τις ένοπλες δυνάμεις του κάθε κράτους.

Στις 6 Ιανουαρίου στην ‘Αγκυρα σύντροφοι, άνθρωποι που μάχονται τα στρατιωτικά καθεστώτα, αντιμιλιταριστές και αντιρρησίες συνήδεισης προσπαθούν να πράξουν αλληλέγγυα στον Τούρκο αντιρρησία συνήδεισης Enver Aydemir απλώνοντας πανό ζητώντας την απελευθέρωση του και να διαβαστεί κείμενο στήριξης και αλληλεγγύης.
Οι μπάτσοι επιτίθονται αμέσως και συλλαμβάνουν 23 διαδηλωτές. Οι 3 από τους συλληφθέντες ελευθερώνονται την επομένη μαζί με τους 19 απο αυτούς να αφήνονται προσωρινά ελέυθεροι με απαγγελία τραγελαφικών κατηγοριών ενώ ο αναρχικός Volkan προφυλακίζεται φερόμενος ώς υποκινητής στα λευκά κελιά ενώ ο Enver κρατείται ως λιποτάκτης σε στρατιωτικές φυλακές της Istabul.

Στις 15 Φλεβάρη ο Volkan θα δικαστεί και αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης έως και 10 χρόνων όπως επίσης και οι υπόλοιποι 19 που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας στην Τουρκία είναι δεδομένη και για αυτό καλείται συνέλευση στο Πολυτεχνείο την ερχόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 19.00 για να καθοριστούν οι κινήσεις αλληλεγγύης.

‘Αμεση απελευθέρωση του αναρχικού Volkan και στον αντιρρησία συνείδησης Enver. Καμία δίωξη στους 19 συντρόφους που δικάζονται με βάση τον νόμο πέρι αποξένωσης του λαού από το στρατιωτικό καθήκον και περί επαίνου του εγκλήματος και του εγκληματία.


ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ