September 29, 2010

‘Iδια χούντα, ίδια καταστολή

Χτες 36 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, 24 χρόνια απο την δολοφονία του αναρχικού Μιχάλη Καλτεζά απο τον μπάτσο Μελίστα με μια σφαίρα στο κεφάλι, χιλιάδες νεολαίοι, αναρχικοί-ες, αντιεξουσιαστες και αντιεξουσιαστριες, αυτόνομοι και αυτόνομες, πλαισίωσαν τα αναρχικά μπλόκ, σε μια πορεία που τα αναρχικα και αντιεξουσιαστικά μπλοκ αριθμούσαν πάνω απο 4 χιλιάδες κόσμο…Αριθμός που σίγουρα έκανε όσους περνούσε η πορεία απο δίπλα τους να αναρωτιούνται αν αυτοι είναι οι …10 κουκουλοφόροι που μιλάνε συνέχεια τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, και αν ναι, τότε πως απο 10 έγιναν τόσοι….
Φυσικά και ούτε τα κοπρόσκυλα της ΓΑΔΑ δεν περίμεναν τόσο μεγάλη συμμετοχή κόσμου χτες, αλλά ούτε και τόσο αρνητική-επιθετική σταση απέναντι τους, όχι μόνο απο τα αναρχικά μπλοκ αλλά και απο μερίδα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας που με την πρώτη ευκαιρία τους απεδεικνυαν πόσο “αρεστοί” είναι στο κοινωνικό σύνολο και πόσο αποδεκτός είναι ο ρόλος τους.
Φυσικά η πορεία των αναρχικών απέναντι στις πολλές και ασταμάτητες προκλήσεις ήταν βέβαιο ότι δεν θα κρατούσε αμυντική στάση και πολλοί απο όσους συγκροτούσαν τα μπλοκ, απαντούσαν συχνά πυκνά στους μπάτσους με ρίψεις πετρών και μπουκαλιών. Η πορεία φαινόταν ότι θα χτυπηθεί απο τις δυνάμεις καταστολής, όπου αυτές έβρισκαν ευκαιρία να το κάνουνε…Αυτό έγινε στην Λ. Αλεξάνδρας όπου η πορεία χτυπήθηκε αφού πρώτα μέρη της είχαν διασπαστεί στο μετρό των Αμπελοκήπων και ένα κομμάτι συνέχιζε προς τα Εξάρχεια.
Τα καθεστωτικά μαντρόσκυλα δεν έχασαν ευκαιρία να αποδείξουν τον…αντρισμό τους, μετρώντας τον χτυπώντας κοπέλες, ανήλικους μαθητές, και οποινδήποτε νεολαίο είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά στα γκλομπ τους. Φυσικά πολλοί απάντησαν στις επιθέσεις των μπάτσων και το σκηνικό μεταφέρθηκε γρήγορα στα Εξάρχεια όπου διαφόρων ειδών κατσαριδόμπατσοι έσπευσαν να εισβάλλουν και να πιάνουν κόσμο που δεν είχε καν σχέση με τα επεισόδια. Ούτε αυτή η προσπάθεια εισβολής των μπάτσων έμεινε αναπάντητη από ομάδες συντρόφων και νεολαίους που με όσα είχαν προηγηθεί έδωσαν μάχες να κρατήσουν τους μπάτσους όσο πιο μακριά γίνεται απο το κέντρο των Εξαρχειων.
Ο απίστευτα μεγάλος αριθμός προσαγωγών, τόσο των προληπτικών που γινόντουσαν απο το πρωί όσο και στον σωρό χτυπώντας αδιάκριτα ότι κινούταν ή έκανε το λάθος κατά αυτούς να κυκλοφοράει στα Εξάρχεια,oι πράξεις και οι κινήσεις των μπάτσων και των αφεντικών τους, δείχνει αφενός την ανησυχία τους για τον μεγάλο αριθμό όσων συμμετείχαν στα αναρχικά μπλοκ εχτές αλλα και για την αρνητικη-επιθετική στάση που κράτησαν, και αφετέρου όσο πλησιάζει ο Δεκέμβρης θα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται όσους σκοπεύουν να αντιταχθούν μαζί τους, ακόμα ακόμα και να διαδηλώσουν την οργή τους για την δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου.

‘Οπως και χτές έτσι και όποτε χρειάζεται θα είμαστε στο δρόμο, όσες προσαγωγές, όσες σκούπες, όσο και να εισβάλλουν στα Εξάρχεια, όσοι και αν κλειστούνε στα μπουντρόυμια τους, εμείς θα μαστε εκεί έξω…Απέναντι τους και όταν έρθει η ώρα να ασχοληθούμε μαζί τους, θα τρίβουνε τα μάτια τους.