September 28, 2010

Συλλήψεις αναρχικών συντρόφων στην Γαλλία.

Το πρωί της 11 Νοέμβρη η Γαλλική αστυνομία σε μία επιχείρηση αστραπή, πραγματοποίησε την μεγαλύτερη επιδρομή της τελευταίας δεκαετίας ενάντια στο αναρχικό και αριστερό κίνημα της χώρας.
Αντιτρομοκρατικές μονάδες εισέβαλαν σε διάφορα σπίτια στο Παρίσι, στην Τουλόν, στην Ρουέν και σε ένα χωριό της κεντρικής Γαλλίας στο Ταρνάκ, συλλαμβάνοντας δέκα συντρόφους με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης με αφορμή τις επιθέσεις στο δίκτυο των γραμμών του τραίνου υψηλής ταχύτητας.
Στο Ταρνάκ ένα χωριό 350 κατοίκων επιτέθηκαν 150 κουκουλοφόροι της αντιτρομοκρατικής παραλύοντας την ζωή για περισσότερο από μισή μέρα και συνέλαβαν έξη συντρόφους, ενώ άλλοι συνελήφθηκαν σε άλλες πόλεις.
Από τους συνολικά 10 συλληφθέντες ο ένας απελευθερώθηκε χωρίς κατηγορίες, οι τέσσερις με περιοριστικούς όρους ενώ οι υπόλοιποι πέντε εξακολουθούν να κρατούνται με βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος επιτρέπει στην αστυνομία να κρατεί οποιονδήποτε για 96 ώρες χωρίς το δικαίωμα επαφής με δικηγόρους ή συγγενικά πρόσωπα.
Είναι άξιο αναφοράς ότι η επιδρομή συντονίστηκε πλήρως με δημοσιογραφικές εκπομπές και αναφορές προετοιμασίας έτσι ώστε να καταδειχθεί η σημαντικότητα της επιχείρησης. Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο ενοχής [που έχει παρουσιάσει έως τώρα η αστυνομία είναι κάποια αναρχικά βιβλία που βρέθηκαν στην κατοχή των Γάλλων συντρόφων.
Δύο μέρες μετά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους στο χωρίο Ταρνάκ.
Οι σύντροφοί καλούν σε πράξεις και εκδηλώσεις συμπαράστασης.
Μετα την παραπληροφόρηση που όπως και στον Ελλαδικο χώρο, καλά κρατεί και σε άλλες χώρες και τις γνωστές μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών, οι γονείς των 9 συντρόφων γνωστοποιούν ανοιχτή επιστολή ….
Όταν η κακοφωνία συντονίζεται για να σύρει στη λάσπη μια χούφτα έγκλειστων νέων, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τον σωστό τόνο για να παύσει την οχλοβοή˙ ας κάνουμε χώρο για περισσότερη αλήθεια.
Κάποια ΜΜΕ έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την απόλυτη θέση που εξέφρασε η υπουργός εσωτερικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και ενώ οι έρευνες στα σπίτια δεν είχαν καν τελειώσει: οι συλληφθέντες ήταν εξαρχής καταδικασμένοι.
Κανένας δεν θα κατάφερε να χάσει το επεισόδιο του ρηάλιτι “αστυνομία” που όλοι μας υπεστήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Η αγωνία, ο φόβος, τα κλάμματα μας κατέκλυσαν και συνεχίζουν να μας πνίγουν. Αυτό όμως που περισσότερο μας πλήγωσε, μας εκμηδένισε, είναι οι πλημμυρίδες των ψεμάτων που ξεχύθηκαν παντού.
Σήμερα είναι τα δικά μας παιδιά, αύριο θα μπορούσαν να είναι τα δικά σας.
Παραμένουμε άναυδοι αλλά δεν είμαστε πλέον σε κατάσταση παράλυσης. Τα λίγα στοιχεία που ακολουθούν, επιχειρούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να σταματήσουν στην δημόσια καταδίκη.
Οι προσαχθέντες ολοφάνερα έτυχαν ιδιαίτερης μεταχείρισης, φυλακισμένοι για πάνω από 96 ώρες, θα πρέπει να είναι άνθρωποι πέρα από κάθε νόρμα. Η αστυνομία τους υποψιάζεται γιατί είναι υπερβολικά οργανωμένοι, γιατί θέλουν να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες σε τοπικό επίπεδο, γιατί σε ένα χωριό ανέλαβαν ένα μπακάλικο που έκλεινε, γιατί καλλιεργούν εγκαταλειμμένη γη, γιατί οργάνωσαν την ανεφοδιασμό σε τρόφιμα των ηλικιωμένων κατοίκων των γύρω περιοχών.
Τα παιδιά μας χαρακτηρίστηκαν ριζοσπάστες. Ριζοσπαστικό, στο λεξικό, είναι αυτό που ασχολείται με τη ρίζα του προβλήματος. Στο Tarnac, καλλιεργούσαν καρότα χωρίς αφεντικό ούτε αρχηγό. Πιστεύουν ότι η ζωή, η εξυπνάδα και οι αποφάσεις είναι πιο χαρούμενες όταν είναι συλλογικές.
Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε στην Michelle Alliot Marie (την υπουργό εσωτερικών) ότι αν η απλή ανάγνωση του βιβλίου “Η εξέγερση που έρχεται” της Αόρατης Επιτροπής καθιστά κάποιον τρομοκράτη, με την επιμονή της να μιλάει γι’αυτό κινδυνεύει να αρχίσει να μετράει χιλιάδες τρομοκράτες στην επικράτειά της. Αυτό το βιβλίο, για όποιον επιχειρήσει να το διαβάσει, δεν είναι ένα εγχειρίδιο τρομοκρατίας αλλά ένα πολιτικό δοκίμιο που αποπειράται να ανοίξει νέες προοπτικές.
Σήμερα, οι υπεύθυνοι χρηματιστές για την μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση των τελευταίων 80 ετών διατηρούν την ελευθερία τους, μην παραλείποντας να βυθίσουν στη εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή τα παιδιά μας, επειδή απλώς τους υποψιάζονται για την ακινητοποίηση κάποιων τραίνων, είναι σήμερα φυλακισμένα και κινδυνεύουν με ποινές μέχρι και 20 ετών φυλάκισης.
Η πιο εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση δεν ήταν το ότι όρμησαν με κουκούλες και σήκωσαν από τον ύπνο ένα βρέφος εννέα μηνών, αλλά το ότι κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι η επιθυμία να αλλάξει κανείς έναν κόσμο τόσο τέλειο δεν μπορεί παρά να προέρχεται από το μυαλό διεστραμμένων και εν δυνάμει δολοφόνων.
Όταν οι πόρτες βροντάνε, φοβόμαστε ότι είναι οι κουκούλες που θα μπουκάρουν.Όταν οι πόρτες ανοίγουν, ονειρευόμαστε ότι είναι τα παιδιά μας που επιστρέφουν. Τί απέγινε το τεκμήριο αθωότητας;Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι για όσο διαρκεί η έρευνα και φυσικά να καταρρεύσει κάθε χαρακτηρισμός περί τρομοκρατίας.

Υ.Γ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε του κατοίκους του Tarnac που προτιμούν να πιστεύουν αυτά που ζουν παρά αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση.
Η ειδηση και η αναδημοσίευση της ανοιχτής επιστολής είναι απο το athens.indymedia