September 29, 2010

‘Οταν η λάσπη κράτους και παρακρατικών πέφτει για να αποτελειώσει την δουλειά μιας "ορφανής" βόμβας…..

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή το τραγικό περιστατικό της έκρηξης “ακόμα μίας ορφανής” βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, και τον άδικο χαμό ενός 15 χρονου μετανάστη-πρόσφυγα και τον σοβαρό τραυματισμό της αδερφής του, βγήκαν στην παγανιά, κράτος, παρακρατικά σκουλίκια, δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια, Bloggers με πολυσέλιδα ποινικά μητρώα, ρουφιάνοι που αποζητούν λίγη κρατική εύνοια καθώς και ο φασιστικός οχετός που με “ανώνυμα σχόλια” δεν σταματά στιγμή να ρίχνει λάσπη αδιαφορώντας στην πραγματικότητα για την ζωή του πρόσφυγα, αλλά επιζητώντας την ενοχή ομάδων που τους χαλάνε την δουλειά και δεν τους κάθονται στο μάτι…

Είδαμε λοιπόν ξαφνικά πλήθος Ελληναράδων να συγκλονίζεται απο τον θάνατο ενός προσφυγόπουλου. Από το οικογενειακό δράμα που ζεί η οικογένεια του ψάχνοντας στους κάδους να βρούν φαγητό. Οι ίδιοι Ελληναράδες που μέχρι πρότινος αποκαλούσαν και αποκαλούν ακόμα ( τίποτα δεν άλλαξε), κιτρινιάρηδες, βρωμιάρηδες και ζητούσαν επιμόνως την φυγή τους απο την Ελλάδα, τους ίδιους πρόσφυγες που σήμερα όλοι συλληπούνται, οι ίδιοι σήμερα ασελγούν πατώντας πάνω στον άδικο χαμό ενός παιδιού με σκοπό τα πολιτικά και όχι μόνο ωφέλη.

Απο την πρώτη στιγμή το σκηνικό ήταν γνώριμο πως θα εξελιχθεί. Ο συρφετός των bloggers, των φασιστόπληκτων μυαλών του διαδυκτίου και τα τσιράκια της αστυνομίας άρχισαν να ρίχνουν λάσπη βγάζοντας ενόχους πριν καλά καλά γίνει η 1η ζωντανή σύνδεση με το σημείο της έκρηξης. Δεν άργησαν να ακολουθήσουν τα σαίνια της ΓΑΔΑ, που ενώ έβλεπαν εμφανής διαφορές σε πολλά απο τα ευρήματα τους και ο τρόπος δράσης ήταν διαφορετικός, προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τα ασυγκάληπτα και δεν σταμάτησαν να πιπιλίζουν το μυαλό των όσων πίστευαν τις φαμφαρολογίες τους για την βέβαιη ενοχή της Σ.Π.τ.Φ.

Είδαμε bloggers που αυτοδιαφημίζουν την ενημέρωση και την αξιοπρέπεια τους να “πεθαίνουν” τον πατέρα του 15 χρονου νεκρού, προκειμένου να τραγικοποιήσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση προς τέρψην της αναγνωσιμότητας. Φυσικά ούτε όταν εμφανίστηκε ο κακόμοιρος πατέρας δεν μπήκαν στον κόπο να αφαιρέσουν τις ψευτοαναρτήσεις τους.
Είδαμε άλλος bloggers να γράφουν ότι νεκρός ήταν ο τρομοκράτης και αυτό να διαδίδεται στα μέσα ενημέρωσης τις πρώτες ώρες της έκρηξης..Φυσικά η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία τους συμπληρωνόταν απο σχόλια απείρου κάλλους απο εξοργισμένους αναγνώστες που ξαφνικά απο τις συγκεντρώσεις του Αγ.Παντελεήμονα μεταφορφώθηκαν νοητά μέσω του διαδυκτίου σε υποστηρικτές των προσφύγων!

Είδαμε τον Μ. Χρυσοχοϊδη να μιλά στους λιμενικούς με τόση συμπόνοια για την ανθρώπινη ζωή των μεταναστών, ξεχνώντας προφανώς τα εκατοντάδες περιστατικά βίας και αναίτιων ξυλοδαρμών απο το συγκεκριμένο σώμα σε βάρος μεταναστών ( βλ. Ηγουμενίτσα, Πατρα,Φαρμακονήσι και πόσα ακόμα) και όλο αυτό το πανηγυράκι μετά τον ρατσιστικό οχετό των πρησμένων απο τις ενέσεις και με μυαλό γεμάτο απορρίματα βατραχανθρώπων του σώματος στο οποίο απευθυνόταν.

Είδαμε τα ΜΜΕ να κρύβουν επιμελώς ότι οι μόνες ορφανές εκρήξεις ήταν οι 2 επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια στην Θεσσαλονίκη, να αναγκάζονται μετά απο μέρες να ψιθυρίζουν την διαφορά στον τρόπο δράσης (είτε με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, είτε με διαφορές στην συνδεσμολογία και στην τοποθέτσηση 2 ρολογιών και στην προσφορά αρκετού χρόνου ώστε να εκκενωθούν οι περιοχές στις οποίες υπάρχει μηχανισμός) της οργάνωσης που απλόχερα ήθελαν να φορτώσουν μια τυφλή βομβιστική επίθεση που απέφερε ανθρώπινα θύματα, παρόλο που η ίδια ανακοίνωσε ότι καμία σχέση δεν έχει με το συγκεκριμένο συμβάν και παραθέτοντας μια σειρά επιχειρημάτων που φυσικά κανείς απο τον παρα-κρατικο συρφετό, δεν είναι σε θέση να απαντήσει, γιατί απλά τους αφήνει άφωνους, όπως και η ανακοίνωση για το χτυπημα στα γραφεία των μαχαιροβγαλτών της Χρυσης Αυγής, όπου οι λερωμένες καράφλες των νεοφασιστών δεν μπόρεσαν να δώσουν μια ειλικρινη απάντηση στις κατηγορίες που απευθύνονταν στα στελέχη τους.
Τους ακούσαμε σαν να είμαστε απο άλλο πλανήτη να μη σκέφτονται καν το ενδεχόμενο χτυπήματος απο την ακροδεξιά, παρόλο που ηγετικά στελέχη της έχουν καταδικαστεί για τυφλά χτυπήματα και ορφανές βόμβες παλαιότερα και παρόλο που ίδια συνδεσμολογία και τρόπος δράσης υπήρχε και στα χτυπήματα στα αντιεξουσιαστικά στέκια.

Ο πρωτοφανής ανθρωπισμός αυτόν που μέχρι πρότινος καταδίκαζαν οτιδήποτε διαφορετικό εκτός του Ελληνικού και χρώματος εκτός του αρείου, ομολογουμένως μας άφησε άφωνους.
Η “Ελλάδα δεν είναι Ιταλία” (κάτι που πολύ θα ήθελε να γίνει ) δήλωνε ο γνωστός τηλεστάρ βιβλιοπώλης-πολιτικάντης για να μπαίνουν βόμβες όπως στην Piazza Fontana της Ιταλίας με σκοπό να χτυπιούνται κινήματα απο το παρακράτος, όταν το κράτος τα τρέμει.

Μέχρι την χθεσινή μέρα που στάλθηκε σε portal ηλεκτρονική πριοκύρηξη απο νεοφασιστική ομάδα δεν έκανε λόγο κανείς για πιθανό ακροδεξιό χτυπημα. Φυσικά ο ρατσιστικός οχετός και το απάνθρωπο ύφος της προκύρηξης δείχνει ποιοι πραγματικά είναι οι νεοφασίστες και οι προγόνοι τους.

Κάποιοι νόμισαν λάθος αν νομίζουν ότι με ένα τυφλό χτύπημα που άρχισε η μπόχα του κράτους να ξεβάφει, θα σπηλώσουν έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, ενεργό και πάντα στεκόμενο απέναντι στην εξουσιά απο όπου αυτή προέρχεται.
Γιατί ο χώρος αυτός την ανθρώπινη ζωή την σέβεται και μάχεται για την ελευθερία, οι τακτικές αυτές ανήκουν σε άλλους χώρους και κανένας δεν θα του κολλήσει την στάμπα του τυφλού δολοφόνου.

Καλό ταξίδι μικρέ να έχεις…Ας λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που σκυλεύουνε την μνήμη σου, όλοι αυτοί που σε έφεραν σε αυτήν την άθλια κατάσταση σε αυτήν την άθλια πόλη, όλοι όσοι επηρέασαν την ζωή σου τόσα χρόνια στα μέρη σου και εκεί που ταξίδεψες για να φτάσεις εδώ και αυτοί οι στιγνοί που για τα δικά τους οφέλη δεν δίστασαν να σου αφαιρέσουν την ζωή….