September 29, 2010

Απο το Τορόντο ως την Αθήνα και απο το Σηατλ ως την Γένοβα….


Πουθενά οι εξουσιαστές δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς χωρίς την προστασία απο τις ορδές των μπάτσων. Στο Τορόντο στην σύνοδο G-20 χιλιάδες διαδηλωτών αντιτάχθηκαν τόσο στους εξουσιαστές του πλανήτη και αρχηγούς των πλουσιοτέρων χωρών, όσο και στην αστυνομοκρατία που εδώ και μέρες είχε μετατρέψει την πόλη σε φρούριο ώστε τα εξουσιαστικά μαντρόσκυλα να φωτογραφίζονται ανέμελα χαμογελαστοί την ώρα που αποφασίζουν τα μέτρα λιτότητας για τους πολίτες όλου του κόσμου και την θανατική καταδίκη της Αφρικανικής Ηπείρου.
Οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές όπως στο Σηατλ , την Γένοβα, την Πράγα και την Θεσσαλονίκη, όπως στο Ροστόκ και το Εδιμβούργο, έτσι και στο Τορόντο με μαζική παρουσία διαδήλωσαν ενάντια στην καπιταλιστική σαπίλα που δεν γνωρίζει τίποτα παραπάνω εκτός απο το κέρδος.

Το μαύρο μπλόκ αλλά και χιλιάδες διαδηλωτές μετέτρεψαν τους δρόμους του Τορόντο σε ένα απέρνατο πεδίο μάχης με μαζικές λεηλασίες πολυκαταστημάτων, εμπρησμούς περιπολικών και οδομαχίες με την Καναδεζικη αστυνομία, καταστροφές πολυτελών κρατικών και διπλωματικών οχημάτων και με επιθέσεις σε αλυσίδες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται σε όλον τον κόσμο και λειτουργούν αποκλειστικά με τις αρχές της καπιταλιστικής κοινωνίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Το Τορόντο έστειλε το μύνημα που πρέπει να σταλεί απο κάθε Ευρωπαϊκη Πρωτεύουσα ειδικά το επερχόμενο διάστημα όπου οι πόλεις θα πολιορκούνται απο τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών – απεργών.



Να τσακίσουμε τα γυάλινα και ραγισμένα πια πόδια του καπιταλισμού.
Να τους δώσουμε εμείς την χαριστική βολή πριν μας την δώσουν αυτοί.
Καμιά κοινωνική συναίνεση στις φιλοδοξίες και τις υποσχέσεις των καπιταλιστών.