September 29, 2010

42 χρόνια μετά η χούντα έχει και πολιτική ενδυμασία

42 χρόνια μετά και τίποτα δεν άλλαξε…
Καμιά χούντα δεν τελείωσε, η χούντα τελείωσε μόνο για αυτούς που σκύψαν το κεφάλι και για αυτούς που βολέυτηκαν και συμπορεύονται μαζί της.
H χούντα σήμερα έχει εξελίξει το προσωπείο της..
Το προσωπείο του μπάτσου που για ενα μάτσο χρήματα ξυλοφορτώνει αδιακρίτως, βασανίζει μέχρι θανάτου στα οικεία αστυνομικά τμήματα, εξευτελίζει ντόποιους και μετανάστες στα κρατητήρια και βιντεοσκοπεί τα κατορθώματα του…Του μπάτσου που αν βρεθεί η φωτιά στον δρόμο του όμως το βάζει στα πόδια αφήνωντας πίσω την μαγκιά που του προσφέρει απλόχερα η “δημοκρατία” ( όπως ακριβώς έκανε και η χούντα) και αρχίζει τα κλαψουρίσματα.
Το προσωπείο του παππά, που στο όνομα του θεού του καταληστεύει μαζί με το κράτος τον λαό, είτε πουλώντας πίστη στους ευκολόπιστους και θεοφοβούμενους, είτε με τη βοήθεια του κράτους αρπάζωντας περιουσίες που ανηκουν στο λαό και βιάζοντας ακόμα και την ίδια την φύση προς δικό του όφελος. Του παππά που δεν σέβεται ούτε τον ίδιο του τον θεό και βάζει χρήματα στις τσέπες που οι αδαής προσφέρουν για τον φτωχό πλησίον τους, όπως τους κηρύττει ο παππάς.
Το προσωπείου του αφεντικού, που στο όνομα του κέρδους εκμεταλλεύεται τον κάθε έναν απο εμάς, σε όποιο μέρος της γης έχει γεννηθεί για να του προσφέρει ένα ξεροκόμματο ενώ αξιώνει να ακούσει και να τον ευχαριστούν. Αυτόν που για μερικά ευρώ ταπεινώνει και στοιβάζει μετανάστες στην Μανωλάδα, αυτόν που αδιαφορώντας για τα πάντα αφήνει έκθετους εργάτες σε κίνδυνο της ζωής τους, που δεν πληρώνει ποτέ στην ώρα του ανθρώπους με οικογένειες και κλέβει ακόμα και απο την ασφάλιση των εργαζομένων-δούλων του για να περνά ακόμα πιο άνετα.
Το προσωπείο του στρατού που κυβερνάται με πολιτικά κριτήρια και με βάση τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πουλώντας παραμύθια για “ξένες” απειλές προμηθεύεται στρατιωτικούς μηχανισμούς με την ανάλογη δωρεά στο προσωπο του, την ώρα που δίπλα του άνθρωποι απλά προσπαθούν να επιβιώσουν και όχι να ζήσουν. Του στρατού που εγκλωβίζει χιλιάδες νέους κάθε χρόνο στο παραμύθι της προστασίας της πατρίδας, για να νοιώθουν οι βλάκες ασφαλείς και οι στρατιωτικοί να ασκούν εξουσία.
Το προσωπείο του δημοκρατικού κράτους…Που έκλεισε τα ξερονήσια και άνοιξε σύγχρονα κολαστήρια με τις ευλογίες των εξουσιαστών στοιβάζοντας ανθρώπινες ψυχές στο όνομα του σωφρονισμού. Ενός σωφρονισμού που γίνεται με βασανισμούς, ξυλοδαρμούς και εμπορείας πρέζας.

Με τους δημοκράτες που έγιναν συνεχιστές της χούντας δεν έχουμε τίποτα να μας ενώνει
‘Εχουμε χιλιάδες πράγματα να μας χωρίζουν…
Η πρόσφορά της φωτιάς και η ολοκληρωτική καταστροφή τους θα φέρει την πολυπόθητη ελευθερία..