September 28, 2010

Η Δημοκρατία σας, ….κερνάει βιτριόλι.

Μέσα σε όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων που ξεκίνησαν απο την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνεχίστηκαν με τον πυροβολισμό μαθητή στο Περιστέρι, με πυροβολισμούς για εκφοβισμό στον αέρα και άλλα κόλπα εξουσιαστών – μπάτσων και παρακρατικών, εμφανίστηκαν και τα αφεντικά με τα τσιράκια τους για να συμπληρώσουνε το παζλ της βρωμιάς και να προσπαθήσουνε και αυτοί με τις δικές τους μεθόδους να τρομοκραήσουν και να κάμψουν την συνδικαλιστική δράση και το αντιδραστικό κύμα που αρχίζει να εξαπλώνεται παντού.
Τα “φιλάνθρωπα” αφεντικά σε συνεργασία με το κράτος χτυπάνε το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω της Κωνσταντίνας, μιας μετανάστριας που τόλμησε να αγωνίζεται για τα αυτονόητα και να σηκώνει το ανάστημα της απέναντι στις λεηλασίες και τα πλιάτσικα των εργοδοτών σε βάρος των εργατών. Φυσικά και το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν συνδέεται με το συνδικαληστρικό κίνημα του Παναγόπουλου και των λοιπών κομματικών χαφιέδων που συμπλέουνε με τα αφεντικά και κάνουν τις δίκειες μοιρασιές αμφότεροι στην πλάτη του εργαζομένου.Με μια επίθεση με καυστικό υγρό, τα παρακρατικά τσιράκια των εργοδοτών στέλνουν την Κωνσταντίνα στον Ευαγγελισμό, αλλά ταυτόχρονα έχουν εξαγριώσει και τους τελευταίους που δεν είχαν στραφεί επιθετικά απέναντι τους.
Με αυθόρμητες συγκεντρώσεις στον Ευαγγελισμό, με αιφνιδιαστικές πορείες αλληλεγγύης και με την Κατάληψη στα κεντρικα γραφεία του ΗΣΑΠ , σαν τις πρώτες κινήσεις αλληλεγγύης στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας, αυτό που γενήθηκε μετα την κρατική και ένστολη δολοφονία του Αλέξανδρου, και απο τα ιδρύματα πέρασε μέσω των καταλήψεων στις γειτονιές διατηρείται ζωντανό και αναζωπυρώνεται, όσο και αν έλπιζαν οι εξουσιαστές ότι γιορτές και διακοπές θα κάμψουν την δίψα για ελευθερία και όπως και οι συνδικαληστρικοι φορείς , θα πάνε όλοι τις διακοπούλες τους.Ξέρουμε τι έχουμε απέναντι μας….
Ξέρουμε την δύναμη μας και ξέρουμε πως να το πολεμήσουμε μέχρι να καταστραφεί και το τελευταίο προπύργιο του. Και δεν θα σταματήσουμε , μέχρι να το καταστρέψουμε…. Με καταλήψεις σε κρατικά κτίρια, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και με επιθετική στάση όπου χρειάζεται, με συμμετοχή σε συνελεύσεις και σε κινήσεις αλληλεγγύης, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω με οποιοδήποτε κόστος μπορεί να έχει κάποιος απο τη συμμετοχή του σε αυτόν τον αγώνα….Δανειζόμενος μια έκφραση απο το κείμενο της Καταληψης Ησαπ…..

”Οποιος τα βάζει με έναν απο εμάς , τα βάζει με όλους μας”…..
θα πω οτι για κακό του κεφαλιού σας, εσείς τα βάλατε με παραπάνω απο έναν …..
Τα αποτελέσματα τα αναζητήσατε….